200 vietų viešbučio sąnaudų ir ekonominių rodiklių apskaičiavimas


Patiekalu technologijos korteles. Patiekalo technologijos kortele. Restorano ekonominė finansinė analizė. Ekonominiu rodikliu skaiciavimas. Kaip skaičiuojamos restorano išlaidos. Išlaidos ir sąnaudos. Finansiniu rodikliu skaiciavimas. Viezbucio pelno skaiciavimas. Patiekalu sanaudos. Patiekalų technologojos aprašymas pvz.

Ekonomikos kursinis darbas. Įvadas. Trumpa projektuojamos įmonės charakteristika ir gamybos organizavimas. Ekonominių – finansinių rodiklių suvestinė. Ilgalaikio turto vertės apskaičiavimas. Gamybos apimties ir prekių apyvartos apskaičiavimas. Tiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas. Išlaidos tiesioginiam darbo užmokesčiui ir sveikatos bei socialiniam draudimui. Netiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas. Gamybos išlaidų suvestinė. Veiklos išlaidų apskaičiavimas. Pelno/nuostolių ataskaita. Ekonominių – finansinių rodiklių apskaičiavimas. Išvados. Literatūros sąrašas.


Temos aktualumas: pasirinkau Kaune įkurti 200 vietų viešbutį amélie todėl, kad atsižvelgdamas į ateitį numačiau, jog greitu metu bus pastatyta nauja sporto ir pramogų arena nemuno saloj. Mano numatytais planais, tarpinėm dienom, šioje halėje rinksis daug žmonių, todėl juos rekės kažkur apgyvendint ir pamaitint. Žinant, kad visai šalia yra akropolis ir Kaune yra keletas viešbučių, aš esu įsitikinęs, kad mano kuriamas viešbutis nepaisant visko, turės didžiulę privelegiją ir tvirtai stovės rinkoje.

Darbo tikslas: įkurti naują viešojo maitinimo įmonę, kurioje būtų geros darbo sąlygos darbuotojams bei malonus lankytojų sutikimas. Siekti kuo geresnių darbo rezultatų, gebėti įmonės priimamus sprendimus pagrįsti ekonomsteigiamos įmonės charakteristika – tai 200 vietų viešbutis amélie , kuri bus suprojektuotas Kaune. Viešbutis bus išplanuotas vienuolikos aukštų pastate, kuriame pirmame aukšte bus išplanuota mano projektuojama maitinimo įmonė bei kitos patalpos (konferencijų salės). Viešbutis turi eilę privalumų: nesunku teisingai komplektuoti vienas patalpas kitų patalpų atžvilgiu, racionaliai suplanuotos visos patalpos, tuo pačiu ir restorano salės bei virtuvė, įrengta ventiliacija bei geras apšvietimas.

Mano projektuojamame restorane bus gaminami ir realizuojami palyginti plataus asortimento ir labai geros kokybės patiekalai. Bus prekiaujama karštais gėrimais, tarp jų kava, arbata, antraisiais patiekalais - žuvies, mėsos gaminais, daržovių ir pieno bei kitų produktų patiekalais.

Prekybos salėje bus du šimtai sėdimų vietų. Žinant lankytojų skaičių per dieną (1400), sudaromas valgiaraštis. Atviro tipo įmonėse sudarant valgiaraštį, pirmiausia apskaičiuojamas bendras patiekalų skaičius realizuojamas salėje. Aptarnaujant per dieną 1400 lankytojų, planuojama realizuoti 2800 patiekalų. Bus sudarytas pakankamai plataus asortimento meniu, kuris bus nuolat keičiamas ar papildomas. Lankytojų kontingentas įvairus, tai šalia esančių įmonių dirbantys žmonės, gyventojai, pravažiuojantys nuosavu autotransportu. Planuojamas restorano darbo laikas nuo val. Iki 22 val. Tuo tarpu darbuotojai pradeda darba val. Ir baigia 23 val.

Kad darbas vyktų sklandžiai, būtina suburti kolektyvą. Būtina atsižvelgti į virėjų, bei vadovų išsilavinimą ir patirtį. Numatau ir kitus restoadministratorius (2) – vadovaus barmeno bei padavėjų darbui, rūpinsgamybos vadovas (technologas) (2) – sudarys valgiaraščius, patiekalų gamybos technologijos korteles, vadovaus gamybai, bei kontroliuos virėjus ir virėjų padėjėjus.

  • Ekonomika Kursiniai darbai
  • 2011 m.
  • 29 puslapiai (6622 žodžiai)
  • Kolegija
  • Ekonomikos kursiniai darbai
  • Microsoft Word 110 KB
  • 200 vietų viešbučio sąnaudų ir ekonominių rodiklių apskaičiavimas
    10 - 1 balsai (-ų)
200 vietų viešbučio sąnaudų ir ekonominių rodiklių apskaičiavimas. (2011 m. Balandžio 12 d.). http://www.mokslobaze.lt/200-vietu-viesbucio-sanaudu-ir-ekonominiu-rodikliu-apskaiciavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 10:12