40 vietų kavinės projektavimas


Verslo kursinis darbas.

Vietų kavinė aptarnauja padavėjas. Šalti patiekalai. Patiekalo gamybos aprašymas. Patiekalo gamybos procesas. Sumuštinukai su agurkais ir rukytais gaminiais. Sumuštinukai su pomidorais Sumuštinukai su kiaušiniu. Pieniška bulvių kukulaičių sriuba Pieniška grikių sriuba Pieniška bulvių sriuba su pupelėmis.


Kiekvienais metais Lietuvoje daugėja įvairių kavinių tipų. Pasirinkimas didelis, bet ar aplinka jauki, ar pavadinimas ir išvaizda atitinka kavinės tipą. Kurdama šią kavinę suteikčiau Mūsų lankytojams sąlygas : gardžiai papietauti, pailsėsiti nuo kasdienių rūpesčių ir darbų, paragauti užkandžių bei jaukiai pabendrauti prie taurės vyno. Kavinės statyboms ar įkūrimui reikėtų pasirinkti ramią, toliau nuo viešumos vietą, apsupta medžių ošimu ir tekančiu tvenkiniu.

Kavinėje vyraus pieniškos sriubos ir šalti užkandžiai – sumuštinukai.

Pieniškų sriubų pagrindas – pienas arba pieno ir vandens mišinys. Pieną galima pakeisti pieno milteliais arba kondencuotu pienu be cukraus. Pieniškų sriubų pavadinimas priklauso nuo produktų, ič kurių jos gaminamos : pieniška daržovių, vermišelių, naminių lakštinių, ryžių, perlinių, manų kruopų, maltinių leistinukų ir kt.

Lankytojų srautai yra įvairūs.Tai priklauso nuo įmonės tipo, dydžio, aptarnavimo lygio, trukmės ir kt.

Žinant bendrą lankytojų skaičių per dieną, paskaičiuojam realų šaltų, pirmų, antrų ir saldžių patiekalų realizavimą per dieną pritaikydami patiekalų pareikalavimo koeficientus:

Mano projektuojama kavinė yra prieinama visiems, todėl valgiaraštyje pagrindiniai patiekalai yra pieničkos sriubos ir sumuštinukai. Nustačius patiekalų realizuojamų per dieną kiekį, galiu sudaryti planinį valgiaraštį ir jo pagalba nustatyti atskirų patiekalų kiekius.

Batono arba duonos riekelės pakepinamos su puse normos sviesto. Atvėsintos riekelės užtepamos sviestu, uždedami kumpio aba dešros ir agurko griežinėliai.

Bulvių kukulaičiai ičverdami pasudytame vandenyječ užpilama verdančiu pienu ir baigiama virti. Patiekiant į sriubą dedama sviesto.

Kukulaičiai: nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nuspaudžiama sunka. Virtos bulvės sutrinamos ir sumaišomos su tarkuotomis bulvėmis, krakmolu, gautu iš tarkuotų bulvių ir druska. Iš bulvių tešlos daromi 2cm skersmens apvalūs kukulaičiai.

Grikiai verdami vandenyje, kol suminkštėja, tada vanduo nupilamas ir užpilama verdančiu pienu, pasudoma, pridedama cukraus ir baigiama virti.

Išmirkytos pupelės 1 – 1,5 valandos verdamos vandenyje, kol suminkštėja. Po to pridedama morkų ir bulvių supjaustytų kubeliais. Kai daržovės išverda, supilamas pienas, pridedama cukraus, pasūdoma ir učvirinima.

Patiekiant į sriubą dedama sviesto, pabarstoma susmulkintais krapais.

Bendras gamybos programai įvykdyti reikalingas darbuotojų skaičius, atmetus poilsio ir šventines dienas, apskaičiuojamas pagal formulę:

  • Verslas Kursiniai darbai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 29 puslapiai (2383 žodžiai)
  • Kolegija
  • Verslo kursiniai darbai
  • Microsoft Word 158 KB
  • 40 vietų kavinės projektavimas
    10 - 10 balsai (-ų)
40 vietų kavinės projektavimas. (2016 m. Gegužės 26 d.). http://www.mokslobaze.lt/40-vietu-kavines-projektavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 14:39