40 vietų kavinės technologiniai skaičiavimai


Maisto technologijos kursinis darbas. Įvadas. Technologiniai skaičiavimai. Analogiškų įmonių analizė. Dienos valgiaraščio sudarymas. Technologijos, patiekalo savikainos kortelių, technologinių chemų ir energinių. Technologijos schemų sudarymas. Patiekalo savikainos kortelių sudarymas. Energinės vertės skaičiavimas. Žaliavų kiekio suvestinės apskaičiavimas. Visų žaliavų kiekis bruto kilogramais. Žaliavų ir maisto produktų laikymas. Technologinių procesų analizė. Žaliavų parinkimas. Pirminio paruošimo parinkimas. Terminio apdorojimo parinkimas. Patiekalų pateikimo rekomendacijos. Patalpų parinkimas ir išdėstymas įmonėje. Išvados ir rekomendacijos. Informacijos šaltinių sąrašas.


Aš savo kursiniame darbe projektuoju 40 vietų kavinę, kurioje galės maitintis įvairaus sluoksnio lankytojai. Kavinėje apsilankę žmonės galės išsirinkti patiekalą pagal savo norą. Asortimentas bus pakankamai platus, todėl stengsimės patenkinti ir pačių išrankiausių klientų pageidavimus. Čia bus galima išsirinkti patiekalą iš vištienos, žuvies, kiaulienos ar jautienos.

Kavinė „Sicilija“ bus naujai įsikūrusi įmonė Kauno senamiestyje Klientus pritrauksime jaukiu ir patraukliu interjeru, skaniu ir kokybišku maistu, aukštos kokybės aptarnavimu, neaukštomis ir lanksčiomis kainomis. Stengsimės būti išskirtiniai savo paslaugomis. Realizuodama savo sumanymą, įkurdama kavinę „Sicilija“, tikiuosi, kad veikla bus sėkminga ir pelninga. Kavinėje 40 vietų, įsikūrusi Kauno senamiestyje, nuomotose patalpose. Patiekalai – europietiškos virtuvės. Čia dirbs 2 barmenai, 10 padavėjų, 2vir. virėjai, 4 virėjų padėjėjai (2 dieniniai, 2 vakariniai), 4 indų plovėjos (2 dieninės, 2 vakarinės), ūkvedys, direktorius, vadybininkė ir buhalterė. Norintys, jei tai leidžia oro sąlygos , gali pietauti jaukioje, eglaitėmis apželdintoje lauko terasoje.

technologinis tikslas, gaminti ir tiekti paklausią produkciją;

ekonominis tikslas, kad vartotojas pirktų prekę ir, kad organizacija sėkmingai gyvuotų.

ekologinis tikslas, organizacija savo veikla negali kenkti aplinkai.

Paskaičiuojamas realų šaltų, pirmų, antrų ir saldžių patiekalų realizavimą per dieną pritaikydamas patiekalų pareikalavimo koeficientus:

40 vietų kavinės technologiniai skaičiavimai. (2015 m. Lapkričio 11 d.). http://www.mokslobaze.lt/40-vietu-kavines-technologiniai-skaiciavimai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 17:45