Advento istorija ir papročiai senovės Lietuvoje


Kultūros savarankiškas darbas.

Lietuviško pasninko ypatumai. Pasninko patiekalai įvairiuose Lietuvos regionuose. Šių dienų pasninkas. Keletas pasninko patiekalų receptai Grikių košė su pievagrybiais. Kepti burokėliai su avinžirniais. Obuolių suvožtiniai su riešutais ir džiovintomis spanguolėmis.


Šią temą pasirinkome todėl kad pasirodė įdomi ir norėjome sužinoti kaip Adventas buvo paminimas senovėje, kokie papročiai vyravo ir kokie patiekalai buvo valgomi.

Aprašyti kas yra pasninkas ir kokie yra Lietuviško pasninko ypatumai.

Darbo metu sužinojome Advento istoriją, išsiaiškinome Advento sąvoką. Sužinojome senuosius lietuvių papročius , kurie buvo būdingi tuo laikotarpiu. Taip pat sužinojome apie pasninko ypatumus ir valgius jo metu bei skirtinguose regionuose būdingus valgius. Parašius darbą galima teigti, jog Advento esmė – malda, pasninkas, geri darbai, atgailos dvasia.

Advento istorija ir papročiai senovės Lietuvoje. (2016 m. Rugsėjo 16 d.). http://www.mokslobaze.lt/advento-istorija-ir-paprociai-senoves-lietuvoje.html Peržiūrėta 2017 m. Sausio 22 d. 03:56