Afrikos šaliu virtuvės


Maisto technologijos skaidrės.

Afrikos šalių virtuvės. Kenijos virtuvė. Virtuvės ypatumai Kenijos virtuvė-Kenija skirtingų kultūrų ir virtuvių derinių šalis. Pagrindiniai produktai Ryžiai Kukurūzai Miltai. Salotos ir užkandžiai Vertinamos salotos (Kachumbari). Kenijo virtuvė. Pagrindiniai patiekalai Pilau Rice ir Beef Stew - tai paprastas. Kiaulienos ar jautienos filė su pupomis. Ožio barbekiu (Nyama Choma). Githeri - tai kukurūzų ir pupelių troškinys. Wali – ryžių patiekalas, paprastai verdamas su kokoso pienu. Saldieji patikalai Mandazi - dar vadinamas Mandaazi. Gėrimai Geros kokybės kava. (Kenya Kejin),  kavos likeris. (Kenya Gold), šviežios sultys su leduku. Etiketas Kenijos stalo etiketas yra formlus.


Salotos ir užkandžiai Vertinamos salotos (Kachumbari), ruošiamos iš kapotų ar smulkintų daržovių, kukurūzu. Mandazi - dar vadinamas Mandaazi, Mahamri arba Mamri. Desertinis patiekas primenantis spurgas užkandis.

Kiaulienos ar jautienos filė su pupomis. Ožio barbekiu (Nyama Choma).

Etiketas Kenijos stalo etiketas yra formlus. Ir kaip abejoji kaip elgtis reikia ziureti i kitus. Sveciai turi nusiplauti rankas pries valgant. Yra mandagu viska suvalgyti kas yra lekšteja. Kinijiečiai galvoja kad nera mandagu valgyti ir gerti vienu metu.

Afrikos šaliu virtuvės. (2016 m. Vasario 02 d.). http://www.mokslobaze.lt/afrikos-saliu-virtuves.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 16:37