Aliejų išsaugojimas kepant


Kulinarijos savarankiškas darbas.

Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Aliejaus rūšys ir cheminė sudėtis. Aliejus kulinarijoje. Aliejaus naudojimas. Retas aliejus tinka kepimui. Išvados. Literatūros sąrašas.


Kepant aliejų jo visikai išsaugoti neįmanoma, galima tik išsaugoti savo sveikatą. Kaip? Negalima aliejų naudoti daug kartų, nes, pvz. saulėgrąžų aliejus po daug kartų naudojimo tampa pavojingas sveikatai.

Dauguma aliejų tinka tik salotoms gardinti, nes kepant jie pradeda degti, bet kepimui tinkamą aliejų įsigyti yra brangu.

Aliejų išsaugojimas kepant. (2016 m. Vasario 28 d.). http://www.mokslobaze.lt/alieju-issaugojimas-kepant.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 04:33