Aliejus


Chemijos referatas. Įvadas. Teorinė dalis. Aliejus, jo cheminė sudėtis. Aliejaus svarba. Augalinių aliejų rūšys. Rapsų aliejus. Saulėgrąžų aliejus. Kukurūzų aliejus. Alyvuogių aliejus. Sojų aliejus. Alyvpalmių aliejus. Aliejaus kitimas kulinarinio apdorojimo metu. Aliejaus laikymas. Aliejų grupės pagal lydymosi temperatūrą. Sėmenų aliejaus nauda. Mokslinis tyrimas alyvuogių aliejus gali užkirsti kelią Alzheimerio ligai. Išvados. Naudota literatūr.


Savarankiškos užduoties tikslai:

• geriau įsisavinti pagrindines chemijos temas, analizuojant aliejaus savybes, pokyčius maisto ruošimo metu.

Savarankiškos užduoties uždaviniai:

• išanalizuoti literatūrą pasirinkta tema bei susisteminti informaciją;

• parengti darbo ataskaitą ir ją pristatyti.

  • Chemija Referatai
  • 2013 m.
  • 16 puslapių (2590 žodžių)
  • Chemijos referatai
  • Microsoft Word 60 KB
  • Aliejus
    10 - 4 balsai (-ų)
Aliejus. (2013 m. Gruodžio 16 d.). http://www.mokslobaze.lt/aliejus.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 16:32