Alkaloidai maisto produktuose


Chemijos skaidrės.

Alkaloidai maisto produktuose. Kas tai yra? Alkaloidai – sudėtingi organiniai junginiai. Žinomiausi alkaloidai. Atropinas – vienas iš nuodingų alkaloidų. Alkaloidų skirstymas. Pirolidino alkaloidai Pirolidino alkaloidai susidaro iš aminorūgšties ornitino. Piridino ir piperidino. Pirolizidino ir chinolizidino alkaloidai Lietuvos pievose ir miškuose auga žolelės. Indolo alkaloidai Visų šių alkaloidų pirmtakas augaluose ir gyvūnuose yra nepakeičiamoji aminorūgštis triptofanas. Chinolino alkaloidai Turbūt svarbiausias iš visų chinolino alkaloidų yra chininas. Izochinolino alkaloidai Tai opiumas. Purino alkaloidai. Mūsų kasdieniniai purino alkaloidai – kofeinas. Kofeinas (kartais vadinama trimetilksantinas) – alkaloidas. Teobrominas. Teobrominas – kartus. Teofilinas. Purino alkaloidas, natūraliai randamas arbatoje. Alkaloidai augaluose. Paprikos vaisiai. Paprikos vaisiai (Fructus capsici) – vienmečiai žoliniai augalai. Paprastoji durnaropė. Paprastoji durnaropė (Datura stramonium) – vienmetis žolinis augalas. Vaistinė šunvyšnė. Vaistinė šunvyšnė (Atropa belladonna) – daugiametis stambus žolinis augalas. Literatūros šaltiniai. Https//maistologija wordpress com/2010/09/15/%C2%A9-alkaloidasalkaloid/.

  • Chemija Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 20 puslapių (962 žodžiai)
  • Chemijos skaidrės
  • MS PowerPoint 2468 KB
  • Alkaloidai maisto produktuose
    10 - 3 balsai (-ų)
Alkaloidai maisto produktuose. (2016 m. Balandžio 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/alkaloidai-maisto-produktuose.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 04:25