Analizinė chemija Varškės apkepas


Kulinarijos analizė. Savarankiško darbo tikslas. PRAKTINĖ DALIS Varškės apkepas su makaronais Varškės apkepas su makaronais gamybos aprašymas. Varškės apkepo su makaronais apipavidalinimas. Technologinė kortelė Ingredientai. 200 20. Mitybinė vertė. Vitaminų ir mineralinių medžiagų pasiskirstymas patiekale. Mineralinių medžiagų skirstymas Makroelementai Kalcis. Mikroelementai Jodas. Mineralinių medžiagų atpažinimo reakcijos. + atpažinimo reakcija. Ca2 + atpažinimo reakcijos. Fe2 + atpažinimo reakcija. Mg2 + atpažinimo reakcijos. Na + atpažinimo reakcijos. Cr3 + atpažinimo reakcija. Cheminiai tyrimai , kuriuos galima atliktu su šiuo patiekalų.


Varškės apkepas su makaronai nėra dažnas patiekalas žmonių racione, todėl sieksiu įrodyti, kad tai lengvai paruošiamas, tačiau maistingas, turintis visas būtinas mineralines medžiagas ir vitaminus, kuriuos turi gauti žmogus per parą. Tai nėra labai kaloringas patiekalas, tą įrodysiu apskaičiuojant jo mitybine vertę. Šio darbo praktinę dalį, patiekalo gamybos procesą, produktų analize siesiu su teorine dalimi, mineralinių medžiagų atpažinimo reakcijomis. Pateiksiu keletą galimų cheminių tyrimų, kuriuos galima atlikti su šiuo patiekalu.

Savarankiško darbo tikslas: Geriau įsisavinti pagrindines maisto medžiagų cheminės analizės temas, pasitelkus konkrečius pavyzdžius, analizuojant pasirinkto patiekalo mitybinę vertę, savybes.

Išvada: Jei tirpale yra Cr3+ katijonų, tai, tirpalą pašildžius, žalia tirpalo spalva pasikeičia į geltoną.

Maistinių medžiagų nustatymą galima atlikti, kai naudojant tiriamą patiekalą nustatomas baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų, mineralinių medžiagų, kilokalorijų kiekis, 100-te gramų patiekalo.

Nustatyti pagrindinius juslinius rodiklius: spalvą, konsistenciją, kvapą, skonį, bei pasverti.

Taip pat galima nustatyti varškės rūgštingumą.

Nustatyti drėgmės kiekį varškės apkepo su makaronais komponentuose.

Atlikdama šį darbą išanalizavau varškės apkepo su makaronais sudėtį, apskaičiavau riebalų, baltymų, angliavandenių, kilokalorijų, vitaminų, mineralinių medžiagų kiekį šiame patiekale. Pateikiau šio gaminio gamybos aprašymą, apipavidalinimą, bei realizavimo trukme. Pasidomėjau ir aprašiau kaip yra skirstomos mineralinės medžiagos, aprašiau šių medžiagų svarbą žmogaus organizmui. Parašiau juslinės analizės keliamus reikalavimus ir galimu cheminiu tyrimu šiam gaminiui. Pateikiau mineralinių medžiagų jonų atpažinimo reakcijas. Atlikdama šią analizę įsisavinau visa galimą informaciją apie patiekalą, kokių medžiagų pasisavins organizmas suvalgius jį, kaip pagaminamas jis, kokie procesai vykdomi.

  • Kulinarija Analizės
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 13 puslapių (1633 žodžiai)
  • Kulinarijos analizės
  • Microsoft Word 31 KB
  • Analizinė chemija Varškės apkepas
    10 - 10 balsai (-ų)
Analizinė chemija Varškės apkepas. (2015 m. Gruodžio 29 d.). http://www.mokslobaze.lt/analizine-chemija-varskes-apkepas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 10:14