Ananasinis varškės pyragas apibarstytas migdolais


Pavyzdzei aip daryti referata. Egzamino konditerijos aprasai. Technologijų egzaminas tema vaisiai. Gaminis konditerijos egzaminui. Technologiju egzaminas darbai pyragas. Technologijos užduotis varškės pyragas. Varskes skaidres. Skaidres technologiniam egzaminui. Kekso gamybos technologinis procesas. Pyragu technologine schema.

Kulinarijos kursinis darbas. Techninė užduotis. Vartojamos sąvokos. Projektavimas. Idėja. Idėjos įgyvendinimo etapai. Kekso su džiovintais vaisiais technologinė schema. Šokoladinio glaisto technologinė schema. Ištekliai. Produktui pasirinktos darbo priemonės. Technologiniai procesai ir jų rezultatai. Literatūra. Priedai.


Ši technologijų mokyklinio brandos egzamino baigiamojo darbo užduotis skirta mokiniui, besimokančiam pagal konditerio mokymo programą 330081110 (technologijų kryptis – vižaliava – medžiagos arba maisto produktai, apdoroti, pusiau apdoroti ar neapdoroti, naudojami gaminant kitus maisto produktus ir esantys pagamintame produkte pradiniu ar pakitusiu pavidalu.

Tešla – pagal atitinkamą technologiją ir receptūrą iš miltų, vandens ir papildomų žaliavų paruoštas pusgaminis.

Konditerija – saldūs, kaloringi, cukriniai ar miltiniaglitimas – tai klampi, gliti masė, kurią sudaro baltymai. Ji gaunama kvietinių miltų tešlą plaunant vandeniu. Kiekvienos miltų rūšies glitimas skirtingas, kuo aukštesnė miltų rūšis, tuo glitimas didesnis. Nuo glitimo kiekio priklauso miltų savybės, kuo miltų glitimas didesnis, tuo geresnė duonos ir pyrago kokybė.

Kiaušiniai – moteriškos lyties gyvų (paprastai vištų) padedamas gemalas, dažniausiadžiovinti vaisiai – į daugelį tešlų, įdarui, paskaninimui dedami džiovinti vaisiai. Jų būna įvairivanilinis cukrus – yra sintetiniu būdu pagaminti balti arba šviesiai gelsvi milteliai, stipriau kvepiantys negu vanilė. Gavus užduotį galvojau, koks tai galėtų būti gaminys, jo įgyvendinimo idėja. Visokių produktų receptūrų radau konditerijos knygose, knygoje radau ir savo gaminį, kurį pirmiausia pasidariau namie. Namuose gaminys gavosi labai skanus, tai ir nusprendžiau padaryti kaip baigiamojo egzamino gaminį.

žinodama, kad gaminiui produktų reikia naudoti ne mažiau kaip 6, tai man labai patikiaušiniai – pagal masę ir šviežumą kiaušiniai būna pirmos, antros kategorijos ir dietiniai, vidutinio kiaušinio masė yra 40 g. Naudojau vištų rudus kiaušinius.

Sviestas – spalva gelsva arba šviesiai gelsva, silpnai rūgštokas be pašalinių prieskonių skonis. Konditerijos gaminiui vartojau 82,5% riebumo sviestas.

Grietinė – gaminama 12%, 15%, 25%, 30%, 35% riebumo. Grietinės kokybė blogėja, kai ne laiku užraugiama ar laikoma per aukštoje temperatūroje paruošta grietinė. Aš naudojau 30% riebumo grietinę.

Džiovinti tropiniai vaisiai – į daugelį tešlų, įdarui, paskaninimui dedami džiovinti vaisiai. Jų būna įvairiausių rūšiųvanilinis cukrus – vanilinio cukraus į gaminius reikia dėti labai atsargiai, nes didesnis jo kiekis gali ne paskaninti, o pakartinti gaminį. Vanilinis cukrus laikomas sandariuose metalinėse dėžutėse vienerius metus.

Ananasinis varškės pyragas apibarstytas migdolais. (2011 m. Balandžio 08 d.). http://www.mokslobaze.lt/ananasinis-varskes-pyragas-apibarstytas-migdolais.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 13:41