Apgyvendimo ir maitinimo paslaugų analizė


Krekenavos agrofirmos darbuotoju apgyvendinimas. Maitinimo sektoriaus analize. Uab "čili holdings" analizė. Maitinimo imones darbo metodai. Cili pica veiklos planavimas ir organizavimas darbo uzmokesciu. Apgyvendinimo paslaugų analizė. Maitinimo imones kokybes analize. Maitinimo paslaugų sektorius.

Ekonomikos kursinis darbas. Įvadas. Darbo apmokėjimo teoriniai aspektai. Darbo apmokėjimo samprata ir struktūra. Veiksniai, darantys įtaką darbo apmokėjimui. Maitinimo ir apgyvendinimo paslaugų sektoriaus veiklos ir darbo amokėjimo ypatumai lietuvoje. Maitinimo ir apgyvendinimo paslaugų sektoriaus samprata. Apmokėjimo už darbą ypatumai maitinimo ir apgyvendinimo paslaugų sektoriuje. Uab „čili holdings“ darbo apmokėjimo ypatumų vertinimas. Tyrimo metodika. Uab „čili holdings“ veiklos charakteristika. Uab „čili kaimas“ darbuotojų apklausos rezultatų analizė. Išvados ir pasiūlymai. Literatūros sąrašas. Summary. Priedai.


1991 m. vasario mėn. atsirado prielaidos darbo apmokėjimo įstatymui atsirasti, kurios skelbė, kad darbo užmokestis priklauso ne tik nuo darbo paklausos ir pasiūlos darbo rinkoje, bet ir nuo darbo kiekio ir kokybės bei įmonės veiklos rezultato. Įstatymas taip pat numatė, kad draudžiama darbo užmokestį mažinti nepriklausomai nuo rasės, lyties, amžiaus ar politinių įsitikinimų.

Norėdami gauti pajamas bei pripažinimą taip pat siekdami karjeros žmonės save motyvuoja darbui. Dėl to, norint suvokti ekonomikos pagrindus, užtenka panagrinėti tik vieną iš jų – siekimą gauti pajamų. Pajamos darbo rinkoje išreiškiamos darbo užmokesčiu. Gauti pajamų galima dvejopai: už darbą arba už asmeninio turto naudojimą. Kitaip sakant, darbo pajamos – tai užmokestis darbo jėgai už atliktą darbą.

Jauni ir išsilavinę žmonės mieliau sutinka dirbti žemesnio lygio, bet geriau apmokamą darbą užsienyje. Darbo jėgos trūkumai ypač jaučiami paslaugų srityje. Darbdaviai imasi vis veiksmingesnių ir išradingesnių būdų pritraukti trūkstamą kvalifikuotą darbo jėgą, ir išlaikyti esamą. Darbo vietos kokybė, santykiai su darbdaviu, modernūs darbo užmokesčio planai, tai yra pagrindiniai veiksniai renkantis darbovietę. Kvalifikuota ir tinkamai motyvuota darbo jėga keičia darbdavių požiūrį i darbuotojus, kaip strategiškai svarbų veiksnį, lemiantį tolesnį įmonės gyvavimą.

Darbo tikslas: Įvertinti maitinimo ir apgyvendinimo paslaugų sektoriaus darbo apmokėjimo ypatumus.

Darbui keliami uždaviniai:

1.Apibrėžti darbo apmokėjimo sampratą ir struktūrą.

2.Išanalizuoti pagrindinius darbo apmokėjimui įtaką darančius veiksnius.

3.Aprašyti maitinimo ir apgyvendinimo paslaugų sektoriaus veiklą Lietuvoje.

4.Pateikti maitinimo ir apgyvendinimo paslaugų sektoriaus darbo apmokėjimo ypatumus.

5.Įvertinti konkrečios maitinimo paslaugų įmonės darbuotojų darbo apmokėjimo priemones.

Darbo tyrimo objektas: Maitinimo ir apgyvendinimo paslaugų sektoriaus įmonių darbuotojų darbo apmokėjimas, jo ypatumai.

Tyrimo metodai: mokslinės literatūros ir kitų informacijos šaltinių analizė, anketinė darbuotojų apklausa, statistinių duomenų analizė.

Apgyvendimo ir maitinimo paslaugų analizė. (2012 m. Spalio 22 d.). http://www.mokslobaze.lt/apgyvendimo-ir-maitinimo-paslaugu-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 20:15