Apie genetiškai modifikuotus produktus, nitratus ir jų poveikį


Biologijos skaidrės. Apie genetiškai modifikuotus produktus, nitratus ir jų poveikį. Kas vyksta suvalgius maisto, užteršto nitratais?. Kokiose daržovėse ir vaisiuose būna nitratų. Gražiai jis atrodo? – bet toks nėra. ? Apnuodyti vaisiai ir daržovės – tik pradžia! ?.


Nitratų labiausiai kaupia špinatai, salotos, petražolių ir salierų lapai, burokėliai, ridikėliai, kopūstai, morkos. Šiek tiek mažiau sukaupia bulvės, pomidorai, agurkai. Mažiausiai nitratų būna svogūnuose, paprikose, žirniuose, pupelėse, kriaušėse, obuoliuose.

 Apnuodyti vaisiai ir daržovės – tik pradžia! .

Oficialiais duomenimis, Lietuvos rinkoje su GMO yra 6 maisto rūšys. Visos jos susijusios su genetiškai modifikuotomis sojomis. Tai 31 pavadinimo saldumynai, vieno pavadinimo majonezas ir duona, kelių pavadinimų maisto papildai. Toliau GMO grandinėje yra 96 kulinariniai gaminiai. Didžiąja dalį jų gamina UAB „Rivona“, platinanti juos per „Norfos“ prekybos tinklą.

  • Biologija Skaidrės
  • 2013 m.
  • 20 puslapių (569 žodžiai)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 2198 KB
  • Apie genetiškai modifikuotus produktus, nitratus ir jų poveikį
    10 - 3 balsai (-ų)
Apie genetiškai modifikuotus produktus, nitratus ir jų poveikį. (2013 m. Spalio 19 d.). http://www.mokslobaze.lt/apie-genetiskai-modifikuotus-produktus-nitratus-ir-ju-poveiki.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 11:44