Apsinuodijimas mikroorganizmais ir mikrotoksinais


Biologijos referatas. Įvadas. Pagrindiniai mikrooganizmai ir mikotoksinais sukelentys toksinius apsinuodijimus. Mikroorganizmai. Mikotoksinai. Mikroorganizmų ir mikotoksinų poveikis. Mikroorganizmų ir mikotoksinų patekimas į masto produktus keliai. Apsaugos nuo mikroorganizmų ir mikotoksinų būdai. Išvados. Literatūra.


Šiuo metu mikrobiologijos mokslas yra pažengęs į priekį, išrasta įvairiausių priemonių apsisaugoti nuo epideminių ligų (pvz. skiepai, cheminės priemonės.). Tačiau kaip bebūtų apmaudu, dėl netinkamų higienos ir sanitarijos sąlygų laikymosi, pasitaiko apsinuodijimai toksinais. Maisto pramonėje didžiausia rizika, kad į maisto produktus gali patekti mikroorganizmai ir pelėsiai.

Grūdinių kultūrų pramonėje pagrindinis rizikos veiksnys pelėsiai (mikotoksinai), žuvies, mėsos, pieno, vaisių ir daržovių pramonėje mikroorganizmai.

Tikslas: išanalizuoti mikroorganizmus ir mikotoksinus, jų patekimą į maisto produktus, bei, kokios yra apsaugos priemonėmis.

Uždaviniai:

•Išskirti pagrindinius mikroorganizmus ir mikotoksinus sukelenčius toksinius apsinuodijimus;

•Susipažinti su mikroorganizmų ir mikotoksinų poveikiu:

oToksikoinfekcijos,

oIntoksikacijos,

oMikotoksinų veikimas;

•Išanalizuoti mikroorganizmų ir mikotoksinų patekimo į masto produktus kelius;

•Susipažinti su žinamomis apsaugos priemonėmis nuo mikroorganizmų ir mikotoksinų.

  • Biologija Referatai
  • 2013 m.
  • 12 puslapių (2330 žodžių)
  • Kolegija
  • Biologijos referatai
  • Microsoft Word 28 KB
  • Apsinuodijimas mikroorganizmais ir mikrotoksinais
    10 - 4 balsai (-ų)
Apsinuodijimas mikroorganizmais ir mikrotoksinais. (2013 m. Gruodžio 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/apsinuodijimas-mikroorganizmais-ir-mikrotoksinais.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 12:55