Aptarnaujant svečius iš pasaulio šalių


Kulinarijos skaidrės.

Apranaujant svečius iš. pasaulio šalių. Svečiai iš anglijos, škotijos, velso. Svečiai iš Airijos. Svečiai iš Turkijos. Svečiai iš Kinijos. Svečiai iš Japonijos. Svečiai iš Graikijos. Svečiai iš Indijos. Svečiai iš Pietų Korėjos. Svečiai iš Skandinavijos šalių (Švedijos, Norvegijos, Suomijos) ir Danijos. Svečiai iš Beniliukso šalių (Belgijos, Nyderlandų, Liuksemburgo). Svečiai iš Prancūzijos. Svečiai iš Vokietijos.


Anglai, škotai ir velsiečiai yra anglosaksų kultūros atstovai ir juos visus galima vadinti britais. Bare anglai linkę užsisakyti taurę viskio – škotiško (whisky) arba airiško (whiskey) . Paprastai viskis geriamas grynas arba skiedžiamas vandeniu (tai daro pats svečias), todėl nereikia skubėti pateikti viskio su ledukais, derėtų atsiklausti svečio.

Airiai vertina ir užsisako savąjį airišką viskį (whiskey). Rinkdamiesi aperityvą, kaip ir anglai, linkę užsisakyti sauso chereso, džino su toniku, vermuto. Prie patiekalų verslo pietų metu ir vakarienės metu geria vynus, desertui užsisako saldaus chereso.

Įprastas ir mėgstamas gėrimas visomis progomis – alus, ypač garsusis ginesas (Guinness). Tinka rekomenduoti lietuvišką alų. Tostas – “Slainte”, reiškaintis “Į jūsų sveikatą”.

Aperityvui anglai gali pageidauti sauso chereso (Sherry), džino su toniku ar vermuto. Populiarūs “Martini” kokteiliai. Vakarienės metu prie patiekalų anglai linkę užsisakyti ir moka pasirinkti sausus baltuosius ir raudonuosius vynus. Mažiau formaliomis progomis populiarus ir alus, todėl galima pasiūlyti lietuviško alaus. Desertui mėgsta saldžiuosius vynus, ypač saldų Porto vyną (portveiną), taip pat likerius.

Anglai arbatos mėgėjai ir vertintojai. Arbatą jie geria per pusryčius ir tradicinės “arbatėlės” (16-17 val.) metu, o po pietų ir vakarienės anglai geria ir kavą. Arbata geriama su pienu ar grietinėle. Škotų ir velsiečių įpročiai panašūs kaip ir anglų. Škotai škotiško viskio vertintojai. Įprasti tostai – “Chers”.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 26 puslapiai (1020 žodžių)
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 48 KB
  • Aptarnaujant svečius iš pasaulio šalių
    10 - 5 balsai (-ų)
Aptarnaujant svečius iš pasaulio šalių. (2016 m. Vasario 18 d.). http://www.mokslobaze.lt/aptarnaujant-svecius-is-pasaulio-saliu.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 10:53