Augaliniai riebalai


Biologijos skaidrės. Augaliniai aliejai. Augalinių aliejų skirstymas. Bet kuris aliejus pagal išvalymo laipsnį gali būti. Aliejaus valymo etapai. Pagal lydymosi temperatūrą aliejai yra skirstomi. Kiek laiko galima vartoti augalinį aliejų bei ką gamintojas privalo nurodyti ant aliejaus etikečių. Aliejaus etiketėje gamintojas privalo nurodyti. Augalinio aliejaus rūšys. Tarp dažniausiai maistui naudojamų augalinių aliejų yra. Kas geriau - augaliniai ar gyvūniniai riebalai? Margarinas. Margarino atsiradimo istorija. Kokios yra margarino rūšys? Margarino sudėtis. Į margariną gali būti pridedama. Margarino gaminimo būdai. Margarino privalumai. Pagrindiniai teisės aktai. Statistika. Literatūra.


Tikslas – susipažinti su augaliniais riebalais, jų sudėtimi, savybėmis ir panaudojimu. Uždaviniai: 1. Susipažinti su augaliniais riebalais ir jų rūšimis. 2. Panagrinėti augalinių riebalų abdorojimo, išvalymo etapus. 3. Supažindinti su augalinių riebalų sudėtimi ir panaudojimu.

Hidratacija Rūgštinė hidratacija  Vaškinių medžiagų pašalinimas  Šarminis rafinavimas (neutralizavimas) Muilo ir drėgmės likučių pašalinimas  Adsorbcinis rafinavimas (balinimas) Dezodoravimas.

  • Biologija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 23 puslapiai (1762 žodžiai)
  • Kolegija
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 355 KB
  • Augaliniai riebalai
    10 - 2 balsai (-ų)
Augaliniai riebalai. (2014 m. Gegužės 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/augaliniai-riebalai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 16:33