Augalu ekstraktai


Maisto technologijos skaidrės. Augalų ekstraktai. Jų reikšmė maisto gamyboje ir žmogaus organizmui. Augalai ir jų ekstraktai. Augalų ekstraktai maisto produktų gamyboje. Natūralūs konservantai. Žalioji arbata ir jos ekstraktas. Greipfrutų sėklų ekstraktas. Čiobrelių ekstraktas. Alavijo ekstraktas. Ženšenio ekstraktas. Gebenių ekstraktas. Rozmarinas. Česnakas. Komisijos įgyvendinimo reglamentas (es) nr.


Augalų ekstraktai. Jų reikšmė maisto gamyboje ir žmogaus organizmui.

Ištyrus 2013 m. Lietuvos maisto produktų rinką, iš viso rasta ir įvertinta dėl papildymo vitaminais, mineralais, amino rūgštimis, riebalų rūgštimis, augalų ekstraktais ar kitomis medžiagomis 22.332 pavadinimų maisto produktų. Augalų ekstraktų naudojimas buvo gausus − iš viso 189 augalų pavadinimai. Dažniausiai buvo naudojami (virš 100 preparatų) dviskiaučio ginkmedžio, gvaraninės paulinijos, kininio ženšenio ir žaliosios arbatos ekstraktai. Iš viso augalų ekstraktų rasta: 2007m. − 1638, o 2013 m. − 4359 maisto papildų preparatuose. Jų naudojimas maisto papilduose 2013 m. sudaro 49,17 proc. rinkos dalį, o 2004-2007 m. laikotarpiu jis sudarė 68,05 proc. Taigi, stebimas reikšmingas rinkos padidėjimas 18,88 proc., lyginant su 2004-2007 laikotarpiu.

Ištyrus 2013 m. Lietuvos maisto produktų rinką daržovių, ankštinių, grybų, prieskoninių žolių ir jų produktų kategorijoje iš viso rinkoje rasta 830 pavadinimų produktų. Papildytų vitaminais, mineralais, amino rūgštimis, riebalų rūgštimis, augalų ekstraktais ar kitomis medžiagomis nebuvo. Vaisių, uogų ir jų produktų kategorijoje papildytų vitaminais, mineralais, amino rūgštimis, riebalų rūgštimis, augalų ekstraktais ar kitomis medžiagomis nerasta.

Augalu ekstraktai. (2015 m. Balandžio 06 d.). http://www.mokslobaze.lt/augalu-ekstraktai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 11:42