Aukštaitijos kulinarinis paveldas


Technologijų skaidrės. Aukštaitijos kulinarinis paveldas. Tradicinis maistas. Kraujiniais vėdarais. ruginiu ragaišiumi su bulvėmis. virtinių su spirgučių įdaru. Seniausias patiekalas. Ruginė duona – vienas iš seniausių ir pagrindinių maisto produktų Aukštaitijoje. Didžiuojasi. Aukštaičiai gali didžiuotis įsnauja (prieskoniuota ir rūkyta kiaulės taukine, kuria gardinamos sriubos. Desertai. Desertui užsiplikyti puodelį miežių kavos mėgautis ja su minkštučiais varškiniais žagarėliais. Nuo seno patiekiamos įvairiausios alaus sriubos. Jos teigimu, šventėms buvo ruošiama taip pat daug mėsinių patiekalų. Šaltanosiai. Reikės Tešlai. Alaus sriuba. Ingredientai Alus, tamsus, 1 litras Pienas.

  • Technologijos Skaidrės
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 9 puslapiai (436 žodžiai)
  • Technologijų skaidrės
  • MS PowerPoint 1124 KB
  • Aukštaitijos kulinarinis paveldas
    10 - 9 balsai (-ų)
Aukštaitijos kulinarinis paveldas. (2015 m. Gruodžio 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/aukstaitijos-kulinarinis-paveldas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 08:16