Australijos valgiai


Technologijų skaidrės. Aukštaitija. Žemėlapis. Aukštaičių virtuvė. Didžiosios etninės lietuvių. Valstiečių šeima valgė toje pačioje patalpoje. Ruginė duona. Vienas iš seniausių ir pagrindinių maisto produktų Aukštaitijoje. Bulvės laikomos antrąja duona ir valgomos ištisus metus. Seniausi tradiciniai gėrimai yra midus (gaminamas naudojant natūralų medų). Aukštaičiai gali stebinti visus užsieniečius miltiniais patiekalais. Aukštaitijos valgių receptai. Kepta žuvis su gruzdintomis bulvėmis. Reikalingi produktai 4 gabalėliai. Žuvų filė nuplaunama, pabarstoma druska. Pyragėliai su kopūstais. Reikalingi produktai Pusė kopūsto. Mielės ištirpinamos pašildytame. Žirnių apkepėlė. Reikalingi produktai 400 g. Žirniai mirkomi vandenyje 2-3 val. Didžkukuliai su varške. Reikalingi produktai 1 kg. Kelios bulvės išverdamos. Kepta kiauliena. Reikalingi produktai 450 g kiaulienos mentės Ilgavaisis agurkas Aštrus pomidorų padažas Pomidorai. Sumaišomi marinato produktai. Kiauliena supjaustoma juostelėmis. Skanaus ir turiningo gaminimo !!! .


Reikalingi produktai: 4 gabalėliai pangasijų filė 2 šaukštai miltų Žiupsnelis juodųjų pipirų 400 g bulvių 2 šaukštai maltų džiūvėsėlių Kiaušinis 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių 3 šaukštai grietinės Sauja smulkintų šviežių mėtų Vienos citrinos sultys Žiupsnelis druskos.

Reikalingi produktai: 400 g neskaldytų žirnių 2-3 šaukštai miltų Stiklinė pieno 2-3 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio 2 didokos bulvės Svogūnas 100 g rūkytos šoninės Šaukštas sviesto Žiupsnelis druskos, pipirų.

Reikalingi produktai: 1 kg bulvių 300 g liesos varškės 2 šaukštai krakmolo 2 kiaušiniai Šakelė mėtų 40-50 g rūkytos šoninės Žiupsnelis druskos, pipirų.

Australijos valgiai. (2015 m. Lapkričio 26 d.). http://www.mokslobaze.lt/australijos-valgiai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 23:59