Austrijos mitybos tradicijos


Kulinarijos skaidrės.

Austrijos mitybos tradicijos, kasdieninių ir šventinių valgių specifika ir maisto gaminimo technologijos ypatumai. Austrija. Geografinė padėtis. Austrijos ekonominė padėtis. Austrijos demografinė padėtis. Kultūra. Religija. Austrijos mitybos tradicijos , įpročiai. Austrijos mitybos tradicijos, įpročiai. Austrijoje naudojami prieskoniai, pagrindiniai ingredientai. Austrijos populiariausi patiekalai. Austrijos siūlomas meniu svečiams. Alkoholiniai gėrimai. Austrijos siūlomas meniu svečiams.


1. Aukštutinė Austrija 2. Burgenlandas 3. Forarlbergas 4. Karintija 5. Štirija 6. Tirolis 7. Viena 8. Zalcburgo žemė 9. Žemutinė Austrija.

Kaimyninės šalys: Čekija, Italija, Lichtenšteinas, Slovakija, Slovėnija, Šveicarija, Vengrija, Vokietija; Plotas: 83 871 km²; Administracinis suskirstymas - federacinę respubliką, Austriją sudaro 9 žemės, anksčiau buvusios atskiros kunigaikštystės: Aukštutinė Austrija, Burgenlandas, Forarlbergas, Karintija , Štìrija, Tiròlis, Viena, Zalcburgas ,Žemutinė Austrija ; Sostinė: Viena 1,76 mln. Gyv; Laikas: vidurio Europos (iš Lietuvos laiko –1val.);.

Žemutinėje Austrijos dalyje auginami šparagai, abrikosai, aguonos. Austrijos desertuose niekada nebus maža vaisių, razinų ir cinamono visgi šiais ingredientais pagamintas garsiausias Vienos štrudelis. Taip pat plačiai naudojamas vanilinas, riešutai. Įvairiuose patiekaluose dažnai naudojamos prieskoninės žolelės ir pan.- cinamonas, mėta, svogūnai, raudonieji pipirai, . Daug patiekalų gaminama iš įvairiausios mėsos, prie kurių patiekiami bulvės, grybai , ryžiai .

Obstler – stiprusis alkoholinis gėrimas, gaminamas iš įvairių vaisių.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 21 puslapis (1165 žodžiai)
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 6088 KB
  • Austrijos mitybos tradicijos
    10 - 2 balsai (-ų)
Austrijos mitybos tradicijos. (2016 m. Kovo 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/austrijos-mitybos-tradicijos.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 18:30