Aviena chemijos analizė


Chemijos analizė. Įžanga. Maisto produkto chėminė sudėtis. Avienos cheminė sudėtis. Avienos kokybinis vertinimas. Avienos kiekibinis vertinimas. Gravimetrinė analizė. Permanganometrija. Vitaminai. Tiriamasis darbas. Išvada. Literatūros sarašas.


Šia tema pasirinkau todėl, kad norėjau išsamiai išanalizuoti mėsos ir mano pasirinkto produkto tai yra avienos sudėti ir sudedamuosius komponentus. Tačiau taip pat sužinoti kokie kiekybiniai ir kiekybiniai metodai yra tam taikomi.

Trumpai paaiškinsiu kas tai yra analizinė chemija. Analizinė chemija – tai mokslas apie cheminių junginių identifikavimo metodus, medžiagų chemines sudėties nustatymo būdus bei principus. Norint nustatyti, iš kokių elementų, jų grupių ar jonų susideda tiriamoji medžiaga, atliekama kokybės jos sudėties analizė, o kai reikia ištirti, kokiu santykiu sudėtinės dalys įeina į analizuojamos medžiagos sudėtį, - kiekybinė analizė. Labai dažnai reikia nustatyti ne visų, o vieno ar kelių elementų procentinį kiekį bandinyje. Analizuojant įvairiais medžiagas ar jų mišinius, pirmiausia atliekama kokybinė analizė, nes nuo jos rezultatų priklauso, koks kiekybinės analizės metodas bus pasirinktas.

Tikslas atskleisti:

•Maisto produkto cheminę sudėtį.

•Maisto produkto kokybinį vertinimą.

•Maisto produkto kiekybinį vertinimą.

•Maisto produkto kokybinės sudėties svarba.

  • Chemija Analizės
  • 2014 m.
  • 13 puslapių (1836 žodžiai)
  • Kolegija
  • Chemijos analizės
  • Microsoft Word 62 KB
  • Aviena chemijos analizė
    10 - 2 balsai (-ų)
Aviena chemijos analizė. (2014 m. Birželio 02 d.). http://www.mokslobaze.lt/aviena-chemijos-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 16:14