Bakterijų ir jų veiklos produktų panaudojimas maisto technologijose


Mikroorganizmu naudojimas pramoneje. Mikroorganizmų panaudojimas. Bakteriju panaudojimas pramoneje. Bakteriju panaudojimas. Inovacijų strategija maisto gamybos technologijose. Maisto produktų gamyboje naudojami mikroorganizmai. Mikroorganizmu panaudojimas pramoneje. Bakteriju naudojimas. Bakterijų reikšmė maisto pramonei. Mikroorganizmu naudojimas.

Biologijos referatas. Bakterijų ir jų veiklos produktų panaudojimas maisto technologijose. Įvadas. Metabolizmo procesai. Mikroorganizmų mitybą. Kvėpavimas. Mikroorganizmų specializacija. Mikroorganizmų augimas. Fermentai ir toksinai. Fermentų panaudojimas. Mikroorganizmų toksinai. Anglies junginių apykaita. Rūgimo tipai. Anaerobinei rugimai. Aerobinis (oksidacinis rūgimas). Išvados. Literatūra.


Mikroorganizmų biocheminė veikla žmogui gali būti žalinga ir naudinga. Skaidydami organines medžiagas ir išskirdami organines medžiagas ir išskirdami nuodingus skilimo junginius, jie gali sugadinti maisto produktus ir pašarus, sukelti apsinuodijimus. Tačiau žmogaus valdoma mikrobų veikla yra naudinga ir panaudojama reikalingų produktų gamybai (Pečiulis, 1983).

Mikroorganizmų medžiagų apykaitos procese vyksta įvairios cheminės reakcijos, kurių metu susidaro organinės rūgštys, alkoholiai, vitaminai, hormonai ir kiti junginiai. Tai yra tiktai tarpinės grandys sudėtingame medžiagų apykaitos cikle gamtoje. Šių mikroorganizmų gyvybinės veiklos produktai plačiai naudojami gamyboje, medicinoje. Daugelis biotechnologinių procesų, kuriose naudojami mikroorganizmai, taikomi maisto, lengvojoje, farmacijos ir mikrobiologijos pramonėje (Grubliauskas ir kt., 1983).

Asmeniui, sudujojančiam maisto technologiją, svarbu įgyti žinias apie mikroorganizmų gyvybės veiklos tarpinius ir galutinius produktus, jų susidarymo priežastis ir įtaka maisto produktams, o taip pat minėtų medžiagų panaudojimą maisto technologijose.

Todėl pagrindinis šio darbo tikslas – apžvelgti bakterijų ir jų veiklos tarpinių ir galutinių produktų panaudojimo būdus.

Darbo objektas – bakterijos ir jų veiklos produktai.

Tikslui pasiekti darbe numatoma išspręsti šios uždavinius:

1)nustatyti bakterijų gyvybės veiklos produktų susidarymo būdą;

2)nurodyti fermentų panaudojimo sritį;

3)nurodyti anglies apykaitos produktų panaudojimo sritį.

Darbo metodai: duomenų paieška ir apdorojimas bei duomenų kaupimas, atranka, analizė ir susiteminimas.

  • Biologija Referatai
  • 2013 m.
  • 17 puslapių (3608 žodžiai)
  • Kolegija
  • Biologijos referatai
  • Microsoft Word 42 KB
  • Bakterijų ir jų veiklos produktų panaudojimas maisto technologijose
    10 - 3 balsai (-ų)
Bakterijų ir jų veiklos produktų panaudojimas maisto technologijose. (2013 m. Kovo 13 d.). http://www.mokslobaze.lt/bakteriju-ir-ju-veiklos-produktu-panaudojimas-maisto-technologijose.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 06:50