Baltymai riebalai angliavandeniai skaidrės


Angliavandeniai biologija. Skaidres apie baltymus. Baltymai ppt. Riebalai ppt. Riebalai skaidres. Angliavandeniai biologijos. Angliavandeniu skaidres. Baltymai powerpoint. Lipidai biologija. Biologija riebalai angliavandeniai baltymai.

Biologijos skaidrės. Angliavandeniai. Baltymai. Mėsa - baltymų ir geležies šaltinis. Kas yra riebalai? Liposakcija (riebalų nusiurbimas). Pilvo riebalai gali išauginti naujas krūtis! Sviestas ar margarinas ? Sviestmedžio aliejus.


Baltymai, riebalai, angliavandeniai – organizmui gyvybiškai reikalingos maisto medžiagos   Sveikatos specialistai nuolatos primena ir verčia susimąstyti apie tai, ką kasdien valgome. Dažnai girdime, jog yra nepaprastai svarbu, kad žmogaus organizmas su maistu gautų visų gyvybiškai reikalingų maisto medžiagų – baltymų, riebalų, angliavandenių bei vitaminų ir mineralų. Tačiau dažniausiai šių rekomendacijų nepaisome.   Puikiai žinome, kad dėl netinkamos mitybos galime susirgti širdies, kraujagyslių ir kitomis ligomis. Norėdami jų išvengti, turėtume prisiminti sveikos mitybos principus: saikingumą, įvairumą, subalansavimą. Pasak dietologų, net ir būtinos maisto medžiagos kenkia sveikatai, jeigu jų yra suvartojama per daug. Rekomenduojama valgyti kuo įvairesnį maistą, nes su maistu organizmas gauna įvairių reikalingų maisto medžiagų. Svarbiausia – subalansuoti mitybą, nes tik taip gaunamas reikalingas baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų bei mineralinių medžiagų kiekis. Su maistu įsisavinamas pagrindines maisto medžiagas organizmas panaudoja skirtingų funkcijų tikslais: vienas medžiagas -  ląstelės struktūriniams-funkciniams komponentams sudaryti, kitas – energijai gauti, dar kitas - medžiagų apykaitai reguliuoti. Šias skirtingas funkcijas ir atlieka pačios svarbiausios ir pagrindinės maisto sudedamosios dalys - baltymai, riebalai, angliavandeniai.

Angliavandeniai, kurių yra gausu duonoje, grūdų produktuose, bulvėse ir daržovėse – tai pagrindinis energijos šaltinis. Anot Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO), jų kiekis per parą suvalgomame maiste turi būti keturis kartus didesnis nei baltymų ar riebalų. Per dieną su maistu žmogaus organizmas turėtų gauti apie 60 proc.

  • Biologija Skaidrės
  • 2012 m.
  • 21 puslapis (1878 žodžiai)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 260 KB
  • Baltymai riebalai angliavandeniai skaidrės
    10 - 1 balsai (-ų)
Baltymai riebalai angliavandeniai skaidrės. (2012 m. Birželio 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/baltymai-riebalai-angliavandeniai-skaidres.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 08:10