Baltymų denatūracija


Biologijos skaidrės. Mokslinis tyrimas pieno ir kiaušinio baltymų denatūracija veikiant juos stipria rūgštimi ir aukšta temperatūra. Tikslas. Priemonės ir medžiagos. Duomenys. Hipotezė. Eksperimento eiga. Rezultatas. Eksperimento eiga. Rezultatas. Eksperimento eiga. Rezultatas. Išvada.


Įrodyti, kad stipri rūgštis ir aukšta temperatūra denatūruoja pieno ir kiaušinio baltymus.

Cheminė stiklinė; dubenėliai; keptuvė; marlė; arbatinis šaukštelis; citrinų rūgštis; pienas; kiaušiniai.

Denatūracija – stiprus baltymo struktūros pakitimas, kai jis nebegali atlikti savo funkcijų. Pieno baltymas – kazeinas.

Pieną veikiant stipria rūgštimi, pienas sukris į gumuliukus, o kiaušinis suputos. Kiaušinio baltymą pakaitinus jis taps baltu ir kietu.

Pienas veikiamas rūgštimi Į 90 ml. pieno įdėjau pusę arb. šaukštelio citrinų rūgšties. 2. 10 sek. pieną maišiau. 3. Pienas sutirštėjo. 4. Gautą masę perkošiau per marlę.

  • Biologija Skaidrės
  • 2015 m.
  • 12 puslapių (268 žodžiai)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 1124 KB
  • Baltymų denatūracija
    10 - 9 balsai (-ų)
Baltymų denatūracija. (2015 m. Gegužės 21 d.). http://www.mokslobaze.lt/baltymu-denaturacija.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 22:22