Bandelės gamyba


Maisto technologijos savarankiškas darbas. Bandelė ,,Roželė“. Ingredientai. Technologinė schema. Kepinių juslinės savybės remiantis 1 lentele. Trumpa gaminio charakteristika. Apskaičiuotas bandelių nukepimas. Išvada.


Pagal duotus duomenis iš gautos tešlos turėjo išeiti 35 bandelės, tačiau mes gavome 41 bandelę tai rodo, kad naudojomės netiksliomis svarstyklėmis, kitą kartą geriau naudotis svarstyklėmis, kurios rodo 2 skaičius po kablelio. Paviršius gavosi nelygus su pabarstyta cukraus pudra. Spalvą gavome gelsvą, kokią turėjome gauti, tačiau kai kurių bandelių forma gavosi labiau apvaloka nei kvadratinė. Bandelės kaip ir turėjo gerai iškilo iš mielinės tešlos, mielių grybeliai suteikė skonį ir aromatą, cukrus pagerino bandelių skonį ir maistingumą. Bandelių skonis ir kvapas buvo skanus būdingas sluoksniuotai mielinei tešlai. Iškepus bandeles pastebėjome, kad kai, kurios sukibo, nes buvo per tankiai sudėtos, kitą kartą reikėtų dėti rečiau. Visi ingridientų kiekiai buvo tinksliai sudėti (apskaičiuojant 3kg kiekiui) gaminant bandeles, todėl skonis gavosi labai skanus.

Bandelės gamyba. (2014 m. Gegužės 31 d.). http://www.mokslobaze.lt/bandeles-gamyba.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 14:28