Bandelių kepimas


Technologijų laboratorinis darbas. Duonos kepimo technologijos ir įrengimų modulio praktiniai darbai. Natalija butrimienė duonos kepimo technologijos ir įrengimų modulio užduotys. Natalija butrimienė maisto saugos ir kokybės modulio mikrobiologijos praktiniai darbai. Natalija butrimienė maisto saugos ir kokybės modulio juslinės analizės praktiniai darbai. Natalija butrimienė maisto saugos ir kokybės modulio aplankalas. Natalija butrimienė duonos kepimo technologijos ir įrengimų modulio aplankalas.


Mielinės tešlos bandelė „Pynutė“ ir bandelė „Roželė“, iškepė pagal visus mielinės tešlos ruošimo technologijas .Vadinasi receptūros buvo tinkamos, visi produktai atitiko reikalavimus, buvo švieži. Tešla buvo užmaišyta laikantys visų reikalavimų. Bandelių pusgaminiai gražiai ir vienodai iškilo, tešla buvo iškočiota lygiai. Kildinime buvo tinkamos sąlygos (temperatūra ir drėgnumas), bandeles gražiai ir vienodai iškilo. Kepimo temperatūra ir laikas buvo pasirinkti tinkamai iškepė kvapnios, vienodos ir skanios bandelės. Pynutės glajus buvo pagamintas pagal receptūra – baltos spalvos grietinės tirštumo. Kadangi gamindami mielinės tešlos bandeles laikėmės visų nurodymų iškepė gražios, skanios ir gražios formos mielinės tešlos bandelės.

Pagal duotus duomenis iš gautos tešlos turėjo išeiti 20 bandelės, tačiau mes gavome 21 bandelę tai rodo, kad naudojomės netiksliomis svarstyklėmis, kitą kartą geriau naudotis svarstyklėmis, kurios rodo 2 skaičius po kablelio. Išvaizda bandelė pynutė pailgos pynės formos, nedeformuota, nesuslėgta, Paviršius – be įtrūkimų, blizgantis, neapdegęs su traškia aukso spalvos plutele , gerai matomos tamsiai rudos razinos, glazuruota baltos spalvos glajumi ir apibarstyta riešutais, Minkštimas – iškepęs, nelipnus, nedrėgnas, akytas, elastiškas, matosi sluoksniai. Skonis ir kvapas - mielių grybeliai suteikė skonį ir aromatą, cukrus pagerino bandelių skonį ir maistingumą skonis saldus, riebus, malonus, būdingas gaminiui.

Fizikiniai – cheminiai procesai vykstantis tešlos rūgimo metu.

Maišomoje ir rauginamoje tešloje vyksta sudėtingi cheminiai procesai.

Bandelių kepimas. (2015 m. Balandžio 28 d.). http://www.mokslobaze.lt/bandeliu-kepimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 03:53