Barsuko ekologinės nišos aprašymas


Ekologinė niša. Lapes ekologine nisa. Ekologinė niša pavyzdys. Ekologine nisa lape. Gyvuno ekologine nisa. Barsuko ekologine nisa. Gyvunu ekologines nisos. Ekologines nisos pavyzdziai. Gyvūnu ekologinė niša. Ekologine nisa pvz.

Biologijos rašinys. Barsuko snukis baltai juodai dryžuotas, tai neleidžia jo sumaišyti tu kitais gyvūnais. Dryžiai eidami nuo snukio link kūno susilieja į pilką (širmą) atspalvį, kūnas kresnas, kojos trumpos. Kūno dydis ir masė varijuoja priklausomai nuo gyvenamos teritorijos (masė - 8-20 kg; kūno ilgis - 56-90 cm). Pietinėje arealo dalyje (Ispanija, Portugalija, Italija) barsukai yra mažesni ir lengvesni, tuo tarpu Anglijoje ar Airijoje fiksuojama didžiausia masė ir dydis.


Barsukai gyvena įvairiose teritorijose: miškuose, krūmynuose, pelkėse, laukuose ir krantų šlaituose. Dažnai barsukai apsigyvena kolonijomis. Mėgsta ramybę. Veiklus sutemose ir naktį. Maždaug gruodį įminga ir miega iki kovo mėnesio, tačiau miegas nėra gilus, kartais išeina iš urvo. Viename požeminiame miestelyje gyvena kelios barsukų kartos. Barsukai gyvena šeimomis. Gyvūnų skaičius šeimoje priklauso nuo maisto kiekio tam tikroje teritorijoje. Šeimynos gyvena viename poženiniame miestelyje. Šeimos galva yra stiprus patinas – vadas, kuris veja šalin svetimus barsukus, kai tie per daug prisiartina prie urvo. Šeimos nariai skiria vieni kitus iš kvapo, kurį skleidžia prakito liaukos. Ieškodamas maisto barsukas nueina labai toli, be to, jis visuomet eina tais pačiais takeliais. Jei teritorijose gausu maisto, barsukas vaikštinėja km spinduliu. Poravimosi metu barsukai, ieškodami patelės, įveikia didžiulius atstumus. Šie gyvūnėliai labai švarūs. Jei lapė ar usūrinis šuo užteršia barsuko urvą ir jo aplinką, šie palieka savo buveinę ir apsigyvena kitoje vietoje.

Mityba labai įvairi. Nors barsukas priklauso plėšriesiems žinduoliams, tačiau ne mažą dalį maisto raciono sudaro augalinis maistas. Lietuvoje pagrindinis maistas yra peliniai graužikai, varliagyviai, paukščių jaunikliai, moliuskai, kartais net dvėseliena. Savo maisto racioną jis pįvairina šaknimis, augalais, sėklomis, uogomis ir vaisiais. Jis mielai pasmaguriauja ir paukščių kaiušinių, kartais jam pavyksta pasigauti net lizde tupinti sparnuočių jauniklį. Barsukas yra gana srtiprus žvėrelis, tačiau labiausiai jis mėgsta sliekus.

  • Biologija Rašiniai
  • 2011 m.
  • 2 puslapiai (395 žodžiai)
  • Biologijos rašiniai
  • Microsoft Word 6 KB
  • Barsuko ekologinės nišos aprašymas
    10 - 1 balsai (-ų)
Barsuko ekologinės nišos aprašymas. (2011 m. Liepos 02 d.). http://www.mokslobaze.lt/barsuko-ekologines-nisos-aprasymas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 14:51