Bebras


Biologijos skaidrės.

Bebras. Bebras – mūsų kraštuose didžiausias graužikas. Bebras gyvena prie upių ir ežerų, puikiai plaukioja ir nardo, o maistą renka sausumoje. Vasarą jis minta žole, rudenį ir pavasarį – medžių žieve. Bebras – stambus žvėris, kurio kūno ilgis gali siekti 1 m. Priekinių kojų pirštai ilgi ir su nagais. Užpakalinių kojų pirštai sujungti plėvėmis. Bebro uodega plati, plokščia, padengta raginėmis plokštelėmis. Uodega bebrui – tarsi vairas plaukiojant. Ypač stiprūs priekiniai bebro dantys – kandžiai. Dantimis bebrai nugraužia net storus medžius. Bebrai – puikūs statytojai, iš šakų, dumblo, akmenų stato užtvankas. Kai užtvenktas upelis tampa tvenkiniu, tada bebrai renčia trobelę. Į trobelę bebras patenka tiesiai iš vandens. Gegužę gimsta 2-5 bebriukai. Bebrų šeimos gausios, visi drauge dirba darbus. Netoli Meškuičių esanti bebravietė. Voverkio upelio gyventojai - bebrai. Pasikartokime. Literatūra.


Bebras gyvena prie upių ir ežerų, puikiai plaukioja ir nardo, o maistą renka sausumoje.

Vasarą jis minta žole, rudenį ir pavasarį – medžių žieve. Žiemai pasiruošia maisto sandėlius.

Bebras – stambus žvėris, kurio kūno ilgis gali siekti 1 m, o svoris - 30 kg.

Priekinių kojų pirštai ilgi ir su nagais.

Uodega bebrui – tarsi vairas plaukiojant. Grauždamas medį, pasiremia uodega, o pliaukšėdamas ja per vandenį, perspėja apie pavojų.

Bebrai – puikūs statytojai, iš šakų, dumblo, akmenų stato užtvankas.

Kai užtvenktas upelis tampa tvenkiniu, tada bebrai renčia trobelę.

  • Biologija Skaidrės
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • Dacė
  • 19 puslapių (262 žodžiai)
  • Mokykla
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 4715 KB
  • Bebras
    10 - 3 balsai (-ų)
Bebras. (2017 m. Spalio 22 d.). http://www.mokslobaze.lt/bebras.html Peržiūrėta 2017 m. Lapkričio 23 d. 02:15