Biologiniai rizikos veiksniai grietinės gamyboje ir jos prevencija maisto mikrobiologijos pagrindu


Maisto technologijos skaidrės.

Grietinės gamybos technologiniai procesai žaliavos priėmimas pieno separavimas grietinėlės normalizavimas užraugimas. Situacija. Parduotuvėje buvo įsigytas pieno produktas „Dvaro grietinė“. Nuvykęs į gydymo įstaiga, žmogus vis klausinėjo. Situacijos analizė. Išvada. Grietinės gamybos procesas labai sunkus ir atsakingas. Naudoti informacijos šaltiniai.


GRIETINĖS GAMYBOS TECHNOLOGINIAI PROCESAI: Žaliavos priėmimas Pieno separavimas Grietinėlės normalizavimas Užraugimas, rauginimas ir fasavimas Atšaldymas ir brandinimas.

Parduotuvėje buvo įsigytas pieno produktas „Dvaro grietinė“. Pakuotė tvarkinga, be defektų, etiketė nesugadinta, nenutrinta, galiojimo laikas galiojo dar dvi savaites. Žmogus grįžęs namo, įdėjęs grietinę į šaldytuvą, palaikęs porą dienų, pastebėjo, kad grietinės dangtelis išsipūtęs, bet žmogus nepagalvojo, kad tai pirmas požymis, kad ši grietinė nėra tinkama vartoti. Tačiau po kelių valandų nuo vartojimo, žmogus pajuto didelius skausmus, kaip pilvo raižymas, pykinimas, galvos skausmas.

Nuvykęs į gydymo įstaiga, žmogus vis klausinėjo, ką jis suvalgė, kad jam taip blogai. Gydymo įstaigoje atlikti tyrimai parodė, kad į jo organizmą pateko blogųjų bakterijų, nuo sugędusios grietinės. Tada grįžęs namo, žmogus pamatęs grietinę, kurią vartojo, iš karto suprato, kad tai sugędęs produktas, pajautęs nemalonų, sugedusio produkto kvapą, ir kurioje buvo matyti išrūgų išsiskyrimas.

  • Maisto technologija Skaidrės
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • Raminta
  • 11 puslapių (369 žodžiai)
  • Kolegija
  • Maisto technologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 308 KB
  • Biologiniai rizikos veiksniai grietinės gamyboje ir jos prevencija maisto mikrobiologijos pagrindu
    10 - 2 balsai (-ų)
Biologiniai rizikos veiksniai grietinės gamyboje ir jos prevencija maisto mikrobiologijos pagrindu. (2017 m. Gegužės 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/biologiniai-rizikos-veiksniai-grietines-gamyboje-ir-jos-prevencija-maisto-mikrobiologijos-pagrindu.html Peržiūrėta 2017 m. Lapkričio 23 d. 02:16