Biotechnologijos maisto gamyboje


Biologijos skaidrės. Biotechnologijos maisto gamyboje. Kas yra biotechnologijos? Biotechnologija – bet kuri technologija, susijusi su natūralių biosistemų. Maisto biotechnologija tai šiuolaikinių biotechnologijos principų taikymai maisto produktų gamybai. Ateityje biotechnologija nebūtinai pakeis maisto pramonę. Mikroorganizmai gaminant maistą buvo naudojami jau prieš tūkstančių metų. Suris gaunamas bakterijoms veikiant pieną. Sūrio gamyba. Tai reiškia,kad pieno baltymas virsta pusiau kietu – varške. Aminorūgštys yra ne tik maisto medžiagos. Amino rūgštys. Statistiniai duomenys apie žmonių skaičiaus augimą pasaulyje byloja. Statistiniai duomenys. Mokslininkai apskaičiavo, kad pasaulinis maistinių baltymų trūkumas kasmet sudaro apie 15 mln.

  • Biologija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 11 puslapių (317 žodžių)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 1036 KB
  • Biotechnologijos maisto gamyboje
    10 - 4 balsai (-ų)
Biotechnologijos maisto gamyboje. (2014 m. Gegužės 08 d.). http://www.mokslobaze.lt/biotechnologijos-maisto-gamyboje.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 00:33