Brazilijos virtuvė


Maisto technologijos skaidrės. Brazilija. Brazilija - valstybė Pietų Amerikos žemyne prie Atlanto vandenyno. Sostinė - Brazilija Didžiausias. Šalies ypatybės. Brazilija - tai. Žinomiausia Brazilijos šventė - karnavalas. Pagrindinės žemės ūkio kryptys Brazilijoje - kavos. Brazilijos virtuvė. Brazilija labai didelė. Brazilų virtuvės pagrindą sudaro ryžiai. Šalies vieni populiariausių saldumynų yra avokado kremas. Brazilijoje populiari ir. Gatvės maistas. Brazilijoje labai populiarus gatvės maistas. Pusryčiai. Tradiciniai braziliški pusryčiai - kumpis, sūris, duona ir kava su pienu. Pietūs. Braziliški pietūs būtinai susideda iš ryžių ir pupų. Vakarienė. Braziliška vakarienė paprastai būna lengvesnė nei pietūs. Patiekalai. Žalių kukurūzų sriuba Ingredientai Bulvių krakmolas 1 šaukštas Druska truputis Kukurūzų burbuolės 6 vnt. Feijoada troškinys Ingredientai 3 stiklinės. Desertas Brigadeiro Ingredientai Sutirštintas pienas 397 g Sviestas 1 valg. Braziliška kava su.


Sostinė - Brazilija Didžiausias miestas - San Paulas Plotas - 8 511 965 km² Gyventojų skaičius - 190 732 694 Valiuta - Brazilijos realas (BRL) Valstybinė kalba - portugalų, tačiau gausu dialektų, žargono Religija - romos katalikai – 88 %, protestantai – 6 %, šalyje išpažįstami ir afrikietiški kultai, populiarios įvairios sektos. Klimatas - Brazilijai būdingi regioniniai klimato skirtumai: Amazonės žemumoje vyrauja ekvatorinis drėgnas klimatas; Brazilijos aukštumose – subekvatorinis drėgnas klimatas; pietinėje šalies dalyje – subtropinis jūrinis klimatas; Atlanto vandenyno pakrantėje – pusiau drėgna ir šilta, kalnuose – drėgna ir vėsu.

Šalies vieni populiariausių saldumynų yra avokado kremas, pieno pudingas ir moliūgo saldainiai su kokoso riešutu. Taip pat galima paragauti egzotiško skonio žalių bananų pyrago arba neįprasto juodojo šokolado su aitriosiomis paprikomis. Brazilijoje labai populiarūs ir vaisiai - laimo vaisiai, ananasai, bananai, iš kurių gaminami desertai.

Tradiciniai braziliški pusryčiai - kumpis, sūris, duona ir kava su pienu.

Braziliški pietūs būtinai susideda iš ryžių ir pupų, kartu su daržovėmis, paukštiena, žuvimi ar raudona mėsa.

Braziliška vakarienė paprastai būna lengvesnė nei pietūs. Tad dažniausiai tradiciniai troškiniai yra keičiami į picas, mėsainius bei dešrainius.

Feijoada troškinys Ingredientai: 3 stiklinės juodųjų pupelių 1 didelis svogūnas 3 pomidorai 3 didelės česnako skiltelės 3 vištos blauzdelės be kaulo 3 rūkytos dešrelės 5 gabaliukai sūdytos kiaulienos lašinukų Vytintas kumpis 1čili pipiras Lauro lapai, pipirai, druska Paruošimas Iš vakaro reikia pamerkti pupeles, o kitą dieną užpilti šaltu vandeniu ir virti apie 2 val.

Brazilijos virtuvė. (2015 m. Kovo 23 d.). http://www.mokslobaze.lt/brazilijos-virtuve.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 12:18