Cheminės aminorūgščių savybės, aminorūgščių mišinių analizė


Chemijos referatas. Cheminės aminorūgščių savybės. Aminorūgščių mišinių analizė. Įvadas. Aminorūgščių struktūra. -Aminorūgščių rūgštinės-bazinės savybės. Galinių aminorūgščių nustatymas. Peptidinis ryšys. -Aminorūgščių skaidymas iki acetil-KoA. Aminorūgštys, kurios skaidomos iki α αα α-ketoglutarato. Aminorūgštys skaidomos iki sukcinil-KoA. -Aminorūgščių skaidymas iki oksalacetato. Išvados. Literatūra.


Tokia struktūra būdinga visoms į baltymus įeinančioms aminorūgštims todėl jos vadinamos aminorūgštimis. Aminorūgštys skiriasi šoninės grupės R struktūra ir pagal ją skirstomos į grupes. Be šių pagrindinių baltymus sudarančių rūgščių, kai kuriuose baltymuose sutinkamos retos aminorūgštys, tokios kaip 4-hidroksilizinas, 4-hidroksiprolinas ir 5 hidroksilizinas kolagene, N-metillizinas mioglobine, karboksiglutamo rūgštis protrombine ar desmozinas elastine. Kai kurios aminorūgštys ar jų dariniai yra biologiškai aktyvūs laisvame pavidale. Tokiais pavyzdžiais gali būti ornitinas, citrulinas, aminobutiratas, histaminas, serotoninas, adrenalinas, taurinas.

Cheminės aminorūgščių savybės. Jas lemia karboksigrupės ir aminogrupės, o taip pat šoninės funkcinės grupės savybės.

  • Chemija Referatai
  • 2014 m.
  • 11 puslapių (1449 žodžiai)
  • Chemijos referatai
  • Microsoft Word 89 KB
  • Cheminės aminorūgščių savybės, aminorūgščių mišinių analizė
    10 - 4 balsai (-ų)
Cheminės aminorūgščių savybės, aminorūgščių mišinių analizė. (2014 m. Vasario 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/chemines-aminorugsciu-savybes-aminorugsciu-misiniu-analize.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 14:35