Cheminis maisto skaidymas


Biologijos konspektas.

Cheminis maisto skaidymas. Fermentų darbas. Virškinimas burnoje. Virškinimas skrandyje. Virškinimas plonojoje žarnoje. Įsiurbimas į kraują organizmą. Storoji žarna.


Burnoje pradedame skaidyti angliavandenius, veikia seilių liaukų fermentai. Seilių liaukų fermentai skirstomi į dvi rūšis. Amilazė ir maltazė. Amilazės subtraktas- Polisacharidai(krakmolas), Produktas- Disacharidas(Maltozė).Maltazės subtraktas disacharidas (maltozė), produktas- monosacharidai (gliukozė). Salygos, kad šie fermentai veiktų : šarminė terpė, 38 laipsniai.Be to, kad skaido angliavandenius, burnos ertmė dar formuoja kasnį ir sunaikina dalį į burną patekusių bakterijų (Lisocinas)

Skrandyje chemiškai pradedama skaidyti baltymus. Baltymus skaido skrandžio liaukų fermentai. Tai yra pepsinas(Skrandžio fermentas). Taip pat polipiptidas(sudetingas baltymas). Dipeptidai.

Salygos kuriose veiktų pepsinas yra : terpė rugšti, 39-40 laipsnių. Dar skrandis naikina į maista patekusius svetimkūnius, tai padaro druskos rūgštis.

  • Biologija Konspektai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 1 puslapis (243 žodžiai)
  • Biologijos konspektai
  • Microsoft Word 9 KB
  • Cheminis maisto skaidymas
    10 - 9 balsai (-ų)
Cheminis maisto skaidymas. (2016 m. Balandžio 18 d.). http://www.mokslobaze.lt/cheminis-maisto-skaidymas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 12:00