Cheminis poveikis aplinkai: maisto priedai – pliusai ir minusai.


Ekologijos referatas. Įvadas. Maisto priedų samprata. Maisto priedų rūšys. Leistini maisto priedai. Ženklinimas. Maisto priedų nauda. Maisto priedų žala. Išvados. Literatūros sąrašas.


Šiuolaikiniams žmonėms dažnai tenka susidurti su cheminėmis medžiagomis. Tai – pramonės ir buities atliekos, įvairios su maistu gaunamos medžiagos. Vienos jos yra kenksmingos žmogui, o kitos nekenksmingos. Šiais laikais sunku surasti šiuolaikinį maisto produktą, kuriame nebūtų maisto priedų - medžiagų sąmoningai pridedamų į maisto produktus dėl technologinių tikslų, siekiant palengvinti gamybos procesą, suteikti produktams tam tikras savybes ar išsaugoti jų kokybę. Šiame referate bus kalbama apie vieną cheminio poveikio aplinkai aspektą – maisto priedus. Bus aptariami jų pliusai ir minusai.

Darbo objektas: maisto priedai

Darbo tikslas: sužinoti apie maisto priedų teigiamas ir neigiamas savybes

Darbo uždaviniai: 1. Išanalizuoti maisto priedų sampratą.

2. Išskirti maisto priedų rūšis.

  • Ekologija Referatai
  • 2014 m.
  • 16 puslapių (2584 žodžiai)
  • Universitetas
  • Ekologijos referatai
  • Microsoft Word 326 KB
  • Cheminis poveikis aplinkai: maisto priedai – pliusai ir minusai.
    10 - 4 balsai (-ų)
Cheminis poveikis aplinkai: maisto priedai – pliusai ir minusai.. (2014 m. Vasario 20 d.). http://www.mokslobaze.lt/cheminis-poveikis-aplinkai-maisto-priedai--pliusai-ir-minusai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 23:26