CHIA sėklos


Žemės ūkio skaidrės. Chia sėklos. Pristatyti „Chia“ sėklas bei aptarti jų savybes. Darbo tikslas. Atskleisti čijos sėklų. Uždaviniai. Čija (angl. Chia, lietuviškas pavadinimas „Ispaninis šalavijas") — tai juodai baltos maistingos sėklos. Čija sėklų kilmė. Maistinga — turi daug daugiau maistingų medžiagų nei dauguma vaisių. Čija sėklų privalumai. Lengvai virškinamos, net jei praryjamos nekramtytos. Padeda gerinti susikaupimą ir koncentraciją. Kiti privalumai. Čijos sėklose yra 8 kartus daugiau omega-3 nei lašišoje. Šios sėklos padės mitybą papildyti pačiomis vertingiausiomis medžiagomis. Šios sėklos turi daugiau omega-3, kalcio. Kodėl čija yra geriau nei sėmenys? Čijos, sezamo ir sėmenų sėklų palyginimas. Turbūt optimaliausias kiekis suaugusiems – 1-2 šaukštai per dieną. Čijos vartojimas. Čija sėklos yra kilusios iš Centrinės Amerikos. Išvados. Unikali Chia sėklų. Naudota literatūra.


Pristatyti „Chia“ sėklas bei aptarti jų savybes.

Atskleisti čijos sėklų kilmę. Supažindinti su sėklų naudingomis savybėmis. Apžvelgti čijos privalumus prieš sėmenis. Pateikti sėklų vartojimo normas.

Padeda gerinti susikaupimą ir koncentraciją; suteikia energijos ir ištvermės; padeda palaikyti gerą širdies ir kraujagyslių būklę; puikus maisto priedas norintiems sulieknėti; padeda sumažinti cholesterolio kiekį organizme; padeda stabilizuoti cukrų kraujyje; padeda organizmui ir kūnui atsigauti bei sustiprėti.

Šios sėklos padės mitybą papildyti pačiomis vertingiausiomis medžiagomis (4).

CHIA sėklos. (2016 m. Sausio 13 d.). http://www.mokslobaze.lt/chia-seklos.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 14:43