Daro vietų organizavimas maitinimo įmonėse


Maisto technologijos skaidrės.

Daro vietų organizavimas maitinimo įmonėse. Darbo vietos paruošiamuosiuose skyriuose. Darbo organizavimas užbaigiamuosiuose skyriuose. Darbo organizavimas paruošiamosiose įmonėse. Technologiniai procesai paruošiamosiose įmonėse. Užbaigiamųjų įmonių darbo organizavimas. Ačiū.


Darbo vietos maitinimo įmonėse gali skirstyti pagal atliekamų operacijų skaičių: specializuotos darbo vietos, pritaikytos atlikti tik vienos rūšies operaciją (pvz., indų plovimo skyrius), universalios darbo vietos, kuriose atliekamos kelios skirtingo pobūdžio operacijos (pvz. virtuvė, kur vienu metu atliekami skirtingi procesai prie skirtingos įrangos).

Darbo vietoje darbuotojui turi būti patogu dirbti, turi būti tausojamos jo jėgos ir laikas, efektyviai naudojami darbo įrankiai, gamybiniai plotai. Labai svarbus darbo vietos organizavimo akcentas – darbo vietos aptarnavimo organizavimas. Pagrindinis darbo vietų aptarnavimo tikslas – maksimaliai išlaisvinti pagrindinius darbininkus nuo pagalbinių darbų.

Yra išskiriamas toks darbo vietų aptarnavimas: Gamybos paruošimas – darbo priemonių komplektavimas, technologinės dokumentacijos išdavimas, gamybinio instruktažo pravedimas. Kontrolė – produkcijos kokybė ir technologinio režimo kontrolė.

Paruošiamieji skyriai skirstomi į : Pirminio daržovių apdorojimo. Mėsos ir žuvies pirminio apdorojimo. Pirminio daržovių apdorojimo skyriuje plaunamos bulvės, morkos, burokėliai, svogūnai, plaunami ir valomi kopūstai, salotos, žalumynai. Taip pat paruoštos daržovės pjaustomos. Šiame skyriuje pageidautina šakniavaisių valymo įranga, pjaustymo ir smulkinimo įranga, plautuvės, peiliai, lentos, figūriniai peiliai, sieteliai perplovimui.

Daržovių skyrių rekomenduojama numatyti arčiau daržovių laikymo sandėlio, kad būtų trumpesnis transportavimo kelias. Šiame skyriuje turi būti numatyti stalai daržovių pjaustymui bei jų laikymui ir transportavimui speciali tara. Darbo stalai turi būti reikiamo aukščio. Patogiausia darbuotojui dirbti tada, kai jis stovi tiesiai, nesusikūprinęs.

  • Maisto technologija Skaidrės
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • Vitoldas
  • 38 puslapiai (1197 žodžiai)
  • Kolegija
  • Maisto technologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 806 KB
  • Daro vietų organizavimas maitinimo įmonėse
    10 - 3 balsai (-ų)
Daro vietų organizavimas maitinimo įmonėse. (2017 m. Sausio 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/daro-vietu-organizavimas-maitinimo-imonese.html Peržiūrėta 2017 m. Lapkričio 22 d. 05:25