Daržovės pamoka


Maisto technologijos skaidrės. Pamokos tema. Įdarytos daržovės. Pamokos uždaviniai. Įdarymui naudojamos daržovės. Daržovės gali būti įdaromos. Įdarų rūšys. Padažai įdarytiems daržovių patiekalams. Įdarytų daržovių karštų patiekalų. ir užkandžių asortimentas. Įdarytos paprikos. Įdarytos cukinijos. Įdarytos bulvės. Bulvės įdarytos mėsa (1porc. ). Įdarytos antytės. Įdaryta cukinija. Įdaryti pomidorai. Įdarytos daržovės patiekiamos kaip.


Pamokos tikslai: Išmokyti įdarytų daržovių ruošimo technologijos, panaudojant produktus ir jų derinius.

Įvairių daržovių paruošimas įdarymui; įdarų ir padažų įdarytoms daržovėms parinkimas ir paruošimas; įdarytų daržovių šiluminio paruošimo būdų parinkimas ir pritaikymas; įdarytų daržovių patiekimas.

Pomidorai, paprikos aguročiai, cukinijos, baklažanai svogūnai ,burokėliai, bulvės kaliaropės ir kt.

Žalios; nuplikytos (blanširuotos); apvirtos; išvirtos; apkepintos ir kt.

Sūrio ir kiaušinių; daržovių; mėsos ir ryžių; kiti įdarai (daržovėms tinka įvairūs įdarai, kurie dera savo skoniu ir spalva).

Grietinės padažas grybų padažas raudonasis padažas pieno padažas su svogūnais pomidorų padažas grietinė su tarkuotu sūriu ir kiti.

Pomidorai su ryžių įdaru; bulvės įdarytos mėsa; įdaryti burokėliai; svogūnai su grybų įdaru; paprika su mėsos-ryžių įdaru; cukinija įdaryta sūriu su česnaku; ir kiti.

Daržovės pamoka. (2015 m. Sausio 24 d.). http://www.mokslobaze.lt/darzoves-pamoka.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 02 d. 20:12