Didžiųjų kačių įvairovė, paplitimas. Dabartinė būklė


Liūtų paplitimas. Liutu poravimasis. Liūtas paplitimas. Kaciu paplitimas. Liūtas paplitimas svoris. Būriais gyvena tik leopardai. Katininiai+afrikoje. Katininiai+plesrunai+afrikoj. Poravimosi liūtai. Leopardai ir giminingos katės.

Biologijos referatas. Didžiųjų kačių įvairovė, paplitimas. Dabartinė būklė. Įvadas. Jaguaras (Panthera onca). Liūtas (Panthera leo). Leopardas (Panthera pardus). Tigras (Panthera tigris). Snieginis leopardas (Uncia uncia). Dūminis leopardas (Neofelis nebulosa). Dėmėtasis leopardas ( Neofelis diardi). Literatūra.


Šiame referate aptarsime tris felidae (katininių) šeimos gentis: panthera, uncia, neofelis, kurios priklauso didžiųjų kačių pošeimiui. Katininių šeimos atstovai – unikalūs, visame pasaulyje žinomi ir saugomi gyvūnai. Miškų naikinimas, brakonieriavimas, miestų ir gyvenviečių plėtimasis daro didelį ir dažnai neištaisomą poveikį šioms katėms.

Apžvelgsime šių trijų minėtų genčių atstovų savybes, gyvenimo būdą, mitybos ypatumus, dauginimosi savybes. Zoogeografinis pasiskirstymas, dažnai įtakotas žmogaus veiklos ar netiesioginių jo veik dydis: 150-180 cm, uodega 70-91cm, aukštis ties ketera: 68-76 cm. Svoris: patino 55-100 kg, patelės 68-136 kg. Dauginimasis, lytinė branda: nuo metų. Poravimasis: ištisus metus. Nėštumas: 100-110 dienų. Jauniklių kiekis: 1-. Gyvenimo būdas, įpročiai: medžioja pavieniui, pora kartu sueina tik poravimosi laikotarpiu. Maistas: sausumos žinduoliai, naminiai gyvuliai, žuvys, varlės, vėžliai ir maži aligatoriai. Gyvenimo trukmė: iki 22 metų {nelaisvėje}. Paplitimas vidurio ir pietų amerika, nuo jav pietvakarių iki patagonijos. Daugiausia jaguarų brazilijoje – mato groso valstijoje. Apsauga: visiems porūšiams gresia išnykimas, daugelis gyvena tik zoologijos soduose. Jaguarkadaise liūtai gyveno pietų europoje, visoje afrikoje ir kai kuriose azijos vietovėse, tačiau šiandien jie aptinkami tik afrikos gamtos rezervatuose. Vidutiniškai patelės sveria nuo 65 iki 80 kilogramų, patinai 90-100 kilogramų. Ilgis: patelių. 13 –. 74m, patinų. 74 –. 35m. Visi liūtai yra plėšrūnai, maitinasi antilopėmis, elniais, buivolais. Nėštumas trunka 100 – 110 dienų. Jaunikliai gimsta akli ir sveria 1- kilogramus. Gyvenimo trukmė: vidutiniškai gyvena 15 metų. Teritorijlaukinėje gamtoje rytų ir pietų afrikoje priskaičiuojama nuo 30 000 iki 100 000 liūtų. Tačiau nesaugomoje aplinkoje gyvenančių gyvūnų sparčiai mažėja. Jie vis dar žudomi kaip vertingas medžioklės trofėjus. Taip pat žmonės žudo liūtus, nes mano juos keliant grėsmę tiek jiems, tiek jų naminiams gyvuliams. Už nacionalinių parkų ribų nuolat susiduriama su dilema, kaip išlaikyti pusiausvyrą tarp žmonių noro ganyti savo naminius gyvulius ir liūto teisių gyventi natūraliame gamtos prieglobstyje.

Būrio teritorija : liūtai – tai vienintelės socialios katės, gyvenančios grupėmis, kurios vadinamos būriais. Būrį sudaro nuo keturių iki aštuonių giminingų patelių, jų jaunikliai ir retkarčiais būryje liekantys patinai, kurių vienas vadovauja visam būriui.

  • Biologija Referatai
  • 2010 m.
  • 15 puslapių (1751 žodis)
  • Universitetas
  • Biologijos referatai
  • Microsoft Word 430 KB
  • Didžiųjų kačių įvairovė, paplitimas. Dabartinė būklė
    10 - 2 balsai (-ų)
Didžiųjų kačių įvairovė, paplitimas. Dabartinė būklė. (2010 m. Kovo 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/didziuju-kaciu-ivairove-paplitimas-bukle.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 21:48