Dietiniai patiekalai ir dietos


Kulinarijos skaidrės. Dietiniai patiekalai ir dietos. Įvadas. Volomoji prancūzų dietologų dieta. Tibeto dieta. Bananų dieta. Pomidorų sulčių dieta. Baltųjų ridikų salotos su grietine. Jogurtiniai ryžiai. Dietinis padažas. Išvada.


Sudėtinės dalys: Baltieji ridikai, 1 vnt.; Grietinė, 2 šaukštai; Vanduo, 0.5 stiklinės; Druska, pagal skonį; Juodieji pipirai; Svogūnų laiškai; Gaminimas: Ridiką nulupti ir burokine tarka sutarkuoti. Svogūnų laiškus sukapoti. Viską sumaišius, pagardinti prieskoniais, uždėti grietinės, pilti pusę stiklinės vandens ir gerai išmaišyti. Ridikai tinka tiems, kurie nori atsikratyti antsvorio, yra labai nekaloringi. Organizmą saugo nuo toksinų, juose gausu vitamino C ir kalio.

Sudėtinės dalys: Aliejus, 1 šaukštelis; Varškė, liesa, 1 stiklinė; Morkų sultys, 2 šaukštai; Petražolės, nedaug; Gaminimas: Varškė plakama su morkų sultimis po truputį įlašinant aliejaus, padažas pasidaro purus ir vienalytis. Papuošiama supjaustytomis petražolėmis. Tinka prie keptos žuvies patiekalų.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 22 puslapiai (1125 žodžiai)
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 191 KB
  • Dietiniai patiekalai ir dietos
    10 - 2 balsai (-ų)
Dietiniai patiekalai ir dietos. (2014 m. Kovo 12 d.). http://www.mokslobaze.lt/dietiniai-patiekalai-ir-dietos.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 14:29