Druska maisto pramonėje


Chemijos skaidrės. Druska maisto pramonėje. Druskos poveikis žmogaus organizmui. Druska – cheminis junginys, susidedantis iš katijonų ir anijonų, turinčių priešingą el. Druska žmogaus organizmui. D. Per didėlis druskos kiekis organizme gali sukelti pykinimą, vėmimą, viduriavimą, pilvo spazmus, skysčių kaupimąsi organizme, dehidrataciją. Druska maisto pramonėje naudojama kaip prieskonis pagardinti maistą. Druska naudojama norit greitai gendantį maistą ilgiau išlaikyti tinkamą vartoti. Taip pat druska naudojama ir buityje kaip pavyzdžiui norint išvalyti degėsius keptuvėse ar orkaitėje. Druska yra neatsiejama nuo žmogaus kasdienybės.

  • Chemija Skaidrės
  • 2013 m.
  • 10 puslapių
  • Chemijos skaidrės
  • MS PowerPoint 574 KB
  • Druska maisto pramonėje
    10 - 3 balsai (-ų)
Druska maisto pramonėje. (2013 m. Liepos 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/druska-maisto-pramoneje.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 02:21