Dumbliai ir jūros gėrybės maisto pramonėje


Maisto technologijos referatas. Dumbliai ir jūros gėrybės maisto pramonėje. Gamybos technologija. Įvadas. Dumbliai. Savybės. Nauda žmogui. Gavyba, auginimas. Perdirbimas ir panaudojimas. Jūros gėrybės. Vėžiagyviai. Moliuskai. Galvakojai moliuskai. Pilvakojai moliuskai. Maisto ruošimas. Maisto įstatymas. Maisto ir jo tvarkymo reikalavimai. Literatūra.


Dumbliai ir jūros gėrybės pastaruoju metu tapo itin populiaru pasaulio maisto pramonėje dėl savo maistingųjų savybių. Lietuvoje tai yra egzotika ir nebūdinga mūsų tradiciniam stalui. Įtraukti šiuos maisto produktus į mūsų visų valgiaraščius tikrai naudinga ir daugeliui žmonių netgi būtina, kadangi dumbliai ne tik maistas bet gali būti ir vaistas nuo daugelio negalavimų.

Darbo tikslas yra apžvelgti dumblius ir jūros gėrybes kaip technologinius objektus. Pristatyti juos teoriškai ir kaip maisto produktą. Išnagrinėti jų savybes, perdirbimo bei paruošimo technologijas, jų ypatumus. Pateikti šių maisto produktų perdirbimą, paruošimą, reglamentuojančius teisinius aktus. Apžvelgti ir susisteminti moklininkų atliktus tyrimus.

Dumbliai ir jūros gėrybės maisto pramonėje. (2015 m. Sausio 31 d.). http://www.mokslobaze.lt/dumbliai-ir-juros-gerybes-maisto-pramoneje.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 13:51