Duona


Rasinelis apie duona. Rasynis apie duona. Rasinys duona. Duona rasinys. Rasinys apie duona.

Žemės ūkio referatas. Įvadas. Duonos atsiradimo istorija. Duonos gaminių klasifikavimas. Duonos ir jos gaminių kokybės vertinimas. Duonos ženklinimas. Išvados. Informacijos šaltinių sąrašas.


Manoma, kad žmonės gardžiuotis duona pradėjo prieš 15 tūkstančių metų.

2. Duonos gaminiai skirstomi pagal: 1) žaliavas (ruginė, pusruginė duona; kvietinė, puskvietinė duona; kvietruginė duona; avižinė duona ir kt.); 2) technologijas (plikyta, rupi, traški, sumuštinių ir vestfalinė duona.).

3. Perpjovus atšalusios geros duonos kepalą, matomos mažos vienodos akutės. Po 10-12 val. duonos skonis ir aromatas keičiasi – ji žiedėja, sensta. Duona ilgiau išlieka šviežia, kai ataušinta iš karto aptraukiama įpakavimo plėvele.

4. Ant kiekvienos duonos pakuotės turi būti užrašyta: gamintojo pavadinimas ar prekės ženklas; gamintojo adresas; duonos pavadinimas; neto masė; ingredientai ir maisto priedai; galiojimo data.

Duona. (2013 m. Lapkričio 09 d.). http://www.mokslobaze.lt/duona.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 10:56