Duonos gamyba ir organizavimas


Verslo kursinis darbas.

Duonos gamyba ir organizavimas.


Darbo jėgos imlumas: Įmonėje dirbs 25 darbuotojai: 1 direktorius, 2 vadybininkės, 1 buhalterė, 2 valytojos, 2 meistrai-technologai, 2 operatoriai, 15 gamybos cecho darbuotojų.

Technologijų reikšmė: Didelis dėmesys skiriamas produkto kokybei, išvaizdai, produkto šviežumui naujų patiekalų kūrimui, maisto prižiūri (maistinių žaliavų atrinkimas, maisto produktų konservavimas, apdorojimas, pakavimas, gabenimas ir vartojimas, galiojimas); Apmoko naujus kvalifikuotus kepėjus, prižiūri, kad darbo vieta atitiktų visus higienos reikalavimus.

Įmonės įkūrimas: UAB ,,Kvietelis“ įmonę planuojama įkurti Lietuvoje, Vilniaus rajone, Avižienių kaime . Žemės sklypas, kuriame bus pastatyta duonos gamykla yra atokiau nuo gyvenamųjų rajonų, taip išvengiant nepageidaujamo triukšmo ar dar kitokių pašalinių veiksnių, kurie drumstų vietinių gyventojų ramybę. Šalia yra daug laisvo žemės sklypo, kuriame ateityje galima bus plėstis, jei išaugusi gamybos apimtis to reikalaus. Nuo Vilniaus miesto centro iki Avižienių kaimo nedidelis atstumas, 12 km.

Duona priklauso stabilaus pirkimo prekėms, nes duona yra plačiai paplitusi prekė ir ji perkama motyvuotai kaip svarbus kasdieninio gyvenimo produktas.

Iškepusi duona yra 40-47 % drėgnumo.

Tam, kad įmonės darbuotojai dirbtų produktyviai ir būtų geros darbo sąlygos bei aplinka, reikia:

Pagrindiniai UAB „Kvietelis“ konkurentai yra šie: AB „Vilniaus duona“, „Gardėsis“, „Mentora“, „Gudobelė“. 

Mažieji konkurentai – smulkios Vilniaus kepyklėlės, kurios prekiauja bandelėmis. 

Gamybos procese kaip sistemoje, priklausomai nuo paskirties bendrame gamybos procese, skiriamos 3 procesų rūšys:

Jei įmonėje yra visos trys gamybos fazės, tai galima teigti, kad įmonė (tame tarpe ir UAB “Kvietelis“) yra išbaigtos struktūros. Kai kurie pagalbiniai procesai taip pat susideda iš trijų gamybos proceso fazių.

Pagrindiniai procesai bendrovėje : pagalbiniai, pagrindiniai bei aptarnavimo. Kepant duoną atliekamos šios operacijos: žaliavos paruošimas ir dozavimas, tešlos paruošimas, rauginimas, atšaldymas, kepimas, tešlos dalijimas. Uždarojoje akcinėje bendrovėje „Kvietelis“ yra pagalbinės gamybos organizavimas, aprūpinimo organizavimas ir kokybės kontrolės organizavimas. Įmonėje pagalbiniai procesai yra: įrengimų remontas, žaliavų paruošimas.

UAB „Kvietelis“ buvo taikomas mišrusis derinimo būdas. Nors mišriojo ir lygiagretaus derinimo būdų trukmė vienoda, tačiau šiai įmonei labiau tinka mišrusis derinimo būdas. Taip yra todėl, kad kai kurios operacijos yra atliekamos nuosekliai, o kai kurios lygiagrečiai – yra sutaupomas laikas, bei daugiau pagaminama prekių. Nuoseklusis būdas nėra pasirinktas, nes susidarytų didelės laiko sąnaudos.

UAB „Kvietelis“ medžiagų ūkis aprūpina medžiagomis darbo vietas ir atlieka jų sandėliavimą bei valdymą. Į įmonės logistiką įeina: išorinis, vidinis įmonės transportas; visos vietos, kuriose saugomos atsargos; savalaikis užsakymas.

  • Verslas Kursiniai darbai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 21 puslapis (3513 žodžių)
  • Universitetas
  • Verslo kursiniai darbai
  • Microsoft Word 156 KB
  • Duonos gamyba ir organizavimas
    10 - 10 balsai (-ų)
Duonos gamyba ir organizavimas. (2016 m. Birželio 15 d.). http://www.mokslobaze.lt/duonos-gamyba-ir-organizavimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 06:36