Duonos gamyba kursinis


Technologijų kursinis darbas. Duonos technologinis skaiciavimas, irengimai, kiek pagamina per pamaina. Įvadas. Informacinių šaltinių apžvalga. Technologinė dalis. Inifikuota duonos receptūra. Pagrindinės ir pagalbinės žaliavos. Technologinio proceso medžiagų skaičiavimai. Gamybos srautų diagrama. Išvados. Literatūros sarasas.


Mokslininkai mano, kad duona atsirado daugiau nei prieš 15 tūkst. m. Vieną dieną ieškojo maisto, ir atkreipė dėmesį į grūdą. Pirmiausia jie surinktus grūdus valgė ir tada pastebėjo, kad grūdai, netyčia nukrito į žemę, ir jų išaugo daugiau. Palaipsniui žmonės išmoko šlifuoti grūdą, virėjai virė košes ir sriubas, ir tada pradėjo kepti pyragus ir duonas. Pasak archeologų, kepta duona pasirodė maždaug prieš 7000 metų. Pirmąją duoną iškepė egiptiečiai ir vėliau graikai ir romėnai. Romoje išliko iki šios dienos 13-metrų paminklas - paminklas kepėjui. Mūsų protėviai duoną kepė su mielėmis, fermentacijos laikas buvo daug ilgesnis, dėl pieno rūgšties, ji buvo rūgšti ir žymiai sunkesnė nei dabar, bet buvo sveikesnė, vėliau sužinojo apie mieles. Šiandiena, yra tūkstančiai kepyklų su modernia įranga.

Duona gali būti ne tik skani ir maistinga, bet ir teikianti sveikatą.

Šiame kursiniame darbe pristatau becukrės duonos technologinį procesą, unifikuota receptūra kaip apskaičiuojama, gamybos cecho metinę gamybos ataskaitą. Apskaičiuojamas irenginių našumas, patalpų plotas, tiesioginės ir netiesioginės gamybos sąnaudos

Duonos gamyba kursinis. (2013 m. Gegužės 13 d.). http://www.mokslobaze.lt/duonos-gamyba-kursinis.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 16:36