Duonos ir bandelių istorija


Kulinarijos referatas. Sąvokos. Įvadas. Teorinis greito maisto pagrindimas. Duonos ir bandelių istorija. Duonos ir bandelių kepimas kitose šalyse. Projektinė dalis. Darbo planavimas. Projekto trukmė. Projekto biudžetas. Anketinė apklausa. Eksperimentinė dalis. Naudotos medžiagos. Įrankiai ir priemonės. Technologiniai procesai. Išvados. Informaciniai šaltiniai.


Pasirinkau temą ,,Greiti pietūs netikėtiems svečiams“. Norėjau sužinoti apie bandelių gamybą, ką jos reiškia šiandieniniame pasaulyje. Taip pat norėjau išsiaiškinti mokinių ir mokytojų nuomonę apie bandeles. Susipažinti su bandelių istorija privertė spontaniškas ir greitas pasirinkimas gaminti bandeles su įdaru. ,,Greiti pietūs netikėtiems svečiams‘‘ atitinka mano pasirinktą gaminti patiekalą. Jis greitas, jį paruošti nereikia daug laiko. Kadangi šiais laikais visi žmonės stengiasi vartoti sveiką maistą, vengti koncervantų, mūsų grupė nusprendė pasirinkti naturalius įdarus bandelėms. Įdarai pirktiniai, tačiau mes tikrai gerai išnagrinėjome jų sudėtį, stebėjome ar ne aptiksime koncervantų. Parduotuvėse galima rasti daug įdarų, nuo pigiausių iki pačių brangiausių. Galbūt vieni žmonės sakytų, kad parduotuvėje pirktas gaminys nėra sveikas, tačiau žinokite, gerai išnagrinėjus ir perskaičius gaminio pakuotę, galima sužinoti ar gaminys yra tinkamas vartoti. Tereikia trupučio žinių apie specifikuota kalba įrašytus žodžius, sužinoti jų reikšmę, ir štai – tu gali rinktis, pirkti ar nepirkti gaminį, gal geriau pasirinkti kitą. Svarbiausia, jog įmantrūs žodžiai ir frazės, nesužavėtų jūsų ir nepriverstų pirkti nesveiką gaminį. Tikrai labai svarbu, ką valgai ir geri.

Darbo tikslas – susipažinti su duonos ir bandelių istorija, sužinoti apie jų gamybą.

Darbo uždaviniai:

1. Išstudijuoti literatūrą apie bandelių istoriją, šiuolaikinę bandelių gamybą.

2. Išmokti planuoti projektinio darbo etapus, laiką, biudžetą, medžiagas.

3. Išsiaiškinti mokinių ir mokytojų nuomonę apie bandeles.

4. Pagaminti patiekalą, kuris būtų greitas, tinkamas pavaišinti netikėtą svečią.

  • Kulinarija Referatai
  • 2013 m.
  • 8 puslapiai (1089 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Kulinarijos referatai
  • Microsoft Word 34 KB
  • Duonos ir bandelių istorija
    9 - 3 balsai (-ų)
Duonos ir bandelių istorija. (2013 m. Gegužės 23 d.). http://www.mokslobaze.lt/duonos-ir-bandeliu-istorija.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 11:42