Duonos juslinių rodiklių vertinimas pagal intensyvumo skales


Technologijų laboratorinis darbas. Duonos juslinių rodiklių vertinimas pagal intensyvumo skales. išvados produkto aprašymas duona bendrąja prasme. Ruginiai miltai. Papildomos duonos kepinių žaliavos. Duona „ Jonė ”. Duonos „ Jonė ” sudedamosios dalys. Produkto maistinė vertė. Skonio rodiklių vertinimo rezultatai. Tekstūros rodiklių vertinimo rezultatai. Tekstūros rodiklis.


Papildomos duonos kepinių žaliavos – žaliavos, naudojamos receptūroje nurodytais kiekiais, reikalingos duonos juslinėms savybėms pasiekti ir maistinei vertei didinti.

Duonos „Jonė” sudedamosios dalys: ruginiai miltai, geriamasis vanduo, raugas, cukrus, fermentuotas termiškais stabilizuotas ruginis salyklas, kmynai, joduotoji druska, nefermentuotas ruginis salyklas.

Buvo vertinami jusliniai rodikliai (skonis, kvapas, tekstūra) pasitelkus skaitmeninę ir linijinę skales. Produkto juslinius rodiklius vertino 10 respondentų, susirinkusių Klaipėdos valstybinės kolegijos laboratorijoje. Toliau aptariami produkto – duonos „Jonė” – vertinimo rezultatai.

Vertinimo rezultatų apskaičiavimas. Sudėjus (kiekvieno atskirai) balų reikšmes gautas rezultatas dalinamas iš dešimties ir taip gaunamas rezultatas, kuris parodo skonio intensyvumą. Gauti rezultatai pateikiami 1 paveikslėlyje.

Kvapo rodiklis geriausiai įvertintas – 4,9. Tai reiškia, kad kvapas būdingas duonai yra malonus ir gerai juntamas.

Duonos juslinių rodiklių vertinimas pagal intensyvumo skales. (2015 m. Gruodžio 14 d.). http://www.mokslobaze.lt/duonos-jusliniu-rodikliu-vertinimas-pagal-intensyvumo-skales.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 04:02