Duonos mikrobiologija


Mikroorganizmai duonoje. Duonos mikroorganizmai. Mikrobiologija duonos raugas.

Kulinarijos referatas. Įvadas. Pagrindinių duonos sudedamųjų dalių mikrobiologija. Duonos gamybos mikrobiologija. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Duonos gedimai, jų sukėlėjai. Naudingi mikroorganizmai. Žalingi mikroorganizmai. Sąnitarinės sąlygos. Išvados. Literatūra.


Duona – plačiausiai vartojamas maisto produktas. Ji užima svarbią vietą Lietuvos gyventojų mitybos sandaroje.Pagrindinė duonos gaminių žaliava yra kvietiniai ir ruginiai miltai, vanduo, druska ir mielės (raugas). Papildomi žaliavų komponentai - cukrus, riebalai, kiaušiniai, salyklas(daiginti miežių grūdai ar iš jų sumalti miltai), fermentiniai preparatai, išrūgos, pienas, medus, aguonos, kmynai, riešutai, razinos ir kiti priedai, kurie atlieka savitas funkcijas.

Darbo tikslas- išnagrinėti mikroorganizmus esančius ir atsirandančius duonoje gamybos ir realizacijos metu, bei aptarti sanitarines sąlygas.

  • Kulinarija Referatai
  • 2013 m.
  • 16 puslapių (2719 žodžių)
  • Kolegija
  • Kulinarijos referatai
  • Microsoft Word 26 KB
  • Duonos mikrobiologija
    9 - 3 balsai (-ų)
Duonos mikrobiologija. (2013 m. Birželio 26 d.). http://www.mokslobaze.lt/duonos-mikrobiologija.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 05:15