Duonos minkštimo rūgštingumo nustatymas


Maisto technologijos laboratorinis darbas. Minkštimo rūgštingumo nustatymas. Tikslas – išmokti nustatyti duonos ir pyrago gaminių minkštimo rūgštingumą. Užduotis 1) nustatyti gaminio minkštimo rūgštingumą, 2) palyginti gautus rezultatus su regalamentuojamais standartuose ir suformuluoti išvadas. Reagentai fenolftaleinas, 0,1 N NaOH. Skaičiavimas. Išvados.


Duonos rūgštingumas išreiškiamas Neimano laipsniais (º N), t.y. 1 N šarmų tirpalo ml skaičiumi, reikalingu nutitruoti rūgštis, esančias 100 g minkštimo, ir apskaičiuojamas pagal formulę:

0,1 – perdavimo koeficientas iš 0,1 N į 1 N NaOH,

Mes nustatinėjome Bočių duonos minkštinimo rūgštingumą. Atsveriame 25 g duonos minkštinimo sudedama i kolba ir užpylėme 250 ml distiliuotų vandenių. Sutrynėme ir palikom nusistovėti apie 8 min. Nusistovėjęs skystis nupilamas per marlę ir titravome 0,1 N NaOH tirpalų naudojant fenolftaleiną indekatorių gavome V ( 5ml

Duonos minkštimo rūgštingumo nustatymas. (2014 m. Gruodžio 29 d.). http://www.mokslobaze.lt/duonos-minkstimo-rugstingumo-nustatymas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 17:35