Ekologiški maisto produktai


Ekologiški produktai referatas. Ekologiski maisto produktai referatas. Ekologiniai maisto produktai speros.lt. Ekologiniai produktai referatas. Temos naujumas. Referatas ekologiški produktai. Ekologiski maisto produktai ir ju nauda. Skadres ekologiskas maistas. Maisto produktu ekologija referatas. Ekologiška aplinka skaidres.

Ekologijos referatas. Įvadas. Ekologiški maisto produktai. Ekologiškų maisto produktų skirtumai nuo produktų išaugintų chemizuotame ūkyje. Produktų perdirbimas ekologiniame ūkyje. Užaugintą ar pagamintą ekologišką maisto produktą – kuo greičiau vartotojui. Ar maitintis ekologiškais maisto produktais brangiau? Ekologiškų maisto produktų ženklinimas. Priežastys, dėl kurių vis daugiau žmonių renkasi ekologiškus maisto produktus. Ekologiškų maisto produktų vartojimas europos šalyse. Šiaurės europa. Vakarų europa. Alpių šalys. Centrinė europa. Viduržemio jūros šalys. Išvados. Literatūra ir šaltiniai. Temos naujumas ir aktualumas. Ekologiškų maisto produktų tema pastaruoju metu labai aktuali. Lietuvoje ekologinių ūkių nuolat daugėja. Žmonės ekologiškus maisto produktus renkasi dėl poveikio sveikatai, geresnio skonio ir saugodami gamtą. Ekologinė produkcija parduodama didžiausiuose prekybos centruose, specializuotose parduotuvėse, ekologiškų produktų mugėse. Taip pat ekologinės produkcijos galima įsigyti tiesiog nuvažiavus pas ūkininkus. Gausėjant alerginiams, vėžiniams ir kitokiems susirgimams, plintant apsigimimams ir pasitaikant apsinuodijimų pesticidais atvejų, žmonės ima vengti chemikalais apdorojamų produktų. Europos sąjungoje dabar nėra kitos tokios žemės ūkio srities, kuri taip sparčiai augtų kaip ekologinis ūkininkavimas. Kiekvienais metais ekologiškas maistas įgauna vis didesnį populiarumą ne tik europoje, bet ir visame pasaulyje. Darbo objektas. Ekologiški maisto produktai. Darbo tikslas: išanalizuoti ekologiškų maisto produktų gamybą ir naudą visuomenei. Darbo uždaviniai:. Išsiaiškinti kas yra ekologiški maisto produktai;. Išskirti priežastis, dėl kurių vis daugiau žmonių renkasi ekologiškus maisto produktus;. Aptarti ekologiškų maisto produktų vartojimą europos šalyse. Informacijos šaltinių apžvalga. Šiame darbe rėmiausi informacinėmis knygomis ir internetinių tinklaraščių medžiaga.


Ekologiški maisto produktai neužteršti kenksmingomis cheminėmis medžiagomis – sunkiaisiais metalais, pesticidų likučiais, nitratų pertekliumi, antibiotikais, hormonais, jų sudėtyje nėra sintetinių maisto priedų – dažiklių, saldiklių, konservantų, emulsiklių ir kt. Ekologiški maisto produktai pranašesni ir tuo, jog vitaminų ir mineralų kiekiai juose, palyginus su neekologiškais, yra didesni. Ekologiškame maiste nėra genetiškai modifikuotų organizmų. Ekologiškų produktų standartai draudžia juos naudoti šių produktų gamybai, net gyvuliams duodamuose pašaruose jų negali būti.

Temos naujumas ir aktualumas.

Gausėjant alerginiams, vėžiniams ir kitokiems susirgimams, plintant apsigimimams ir pasitaikant apsinuodijimų pesticidais atvejų, žmonės ima vengti chemikalais apdorojamų produktų. Kiekvienais metais ekologiškas maistas įgauna vis didesnį populiinformacijos šaltinių apžvalga. Šiame darbe rėmiausi informacinėmis knygomis ir intekologiškas maistas – tai vertingi, turintys daug vitaminų, gerą skonį ir kvapą, neužteršti sintetinėmis cheminėmis medžiagomis (hormonais, antibiotikais, pesticidais, trąšomis), sintetiniais maisto priedais ir genetiškai modifikuotų organizmais (gmo) produktai.

Tokie produktai gaminami iš ekologinio ūkio augalinės ar gyvulinės kilmės žaliavų. Ekologiškai ūkininkaujant nenaudojamos sintetinės trąšos ir pesticidai, o taikomos technologijos pagrįstos augalų įvairove, sėjomainomis, natūralios kilmės mineralinių ir organinių trąšų naudojimu, natūraliais piktžolių, ligų ir kenkėjų kontrolės metodais.

Ekologiniuose gyvulininkystės ūkiuose gyvuliai ir paukščiai auginami atsižvelgiant į jų fiziologiją, elgesį, paveldimus poreikius, aprūpinami pakankamu kiekiu geros kokybės ekologiškais pašarais ir tinkama veterinarine priežiūra (gyvensena. Sveikas. Lt).

Maisto produktų įvairovė vis didėja, tačiau toje gausybėje vis mažiau randame natūraliai išaugintų, neužterštų cheminėmis medžiagomis, be įvairių maisto priedų produktų. Vertėtų prisiminti, kad maisto produktų gamintojo ir vartotojo interesai labai skiriasi: gamintojas nori kuo sėkmingiau realizuoti savo gaminį, vartotojas – įsigyti sveiką ir vadinamąjį saugų maisto produktą.

Didėjant aplinkos užterštumui, taip pat maisto gamintojams siekiant pelno, kenksmingos medžiagos įvairiais keliais gali patekti į maisto produktus, ir jie tampa nesaugūs. Įvairių šalių medikų tyrimų duomenys teigia, kad dėl nesveikos mitybos ir nesaugaus maisto atsiranda ligos, sukeliančios beveik 50 procentų mirčių.

  • Ekologija Referatai
  • 2011 m.
  • 13 puslapių (2830 žodžių)
  • Ekologijos referatai
  • Microsoft Word 232 KB
  • Ekologiški maisto produktai
    10 - 1 balsai (-ų)
Ekologiški maisto produktai. (2011 m. Lapkričio 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/ekologiski-maisto-produktai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 10:07