Emulsijos maisto produktai


Chemijos namų darbas. Emulgatorių produktų sąrašas. Selga Party Airiško kremo skonio sausainiai. Karštai rūkyta kiaulienos filė I rūšis. Kramtomoji guma Orbit white.


E471 Riebalų rūgščių mono ir digliceridai – funkcija Emulsikliai ir stabilizatoriai. Pašalinių poveikis nežinomas.

E500 Natrio karbonatas - Rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, tešlos kildymo medžiaga, lipnumą reguliuojanti medžiaga. Pašalinis poveikis nėra žinomas.

E503 Amonio karbonatas - rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, tešlos kildymo medžiaga. Pašalinis poveikis nėra žinomas, išskyrus dujų kaupimąsi pilve.

E450 Kalio ir natrio difosfatai - emulsiklis, stabilizatorius, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, tešlos kildymo medžiaga. Gali sukelti alergija, astma, hiperaktyvumas, medžiagų apykaitos sutrikimus.

E451 Pentanatrio trifosfatas, Pentakalio trifosfatas - buferiniai tirpalai, stabilizatoriai ir emulsikliai. Gali sukelti hiperaktyvumas, medžiagų apykaitos sutrikimai.

E407 Karageninas - tirštiklis ir stabilizatorius. Gali sukelti Dujų kaupimasis, vidurių pūtimą.

E621 Mononatrio glutamatas - skonio ir aromato stipriklis. Gali sukelti alergija, astma, migrena, vėžiniai susirgimai, smegenų pakitimai, nutukimas.

E300 Askorbo rūgštis – antioksidatorius. Maiste naudojamų koncentracijų ribose pašalinis poveikis nepastebėtas.

E250 Natrio nitritas - konservantas.Gali sukelti alergija, astma, migrena, vėžiniai susirgimai.

  • Chemija Namų darbai
  • 2014 m.
  • 3 puslapiai (631 žodis)
  • Gimnazija
  • Chemijos namų darbai
  • Microsoft Word 6 KB
  • Emulsijos maisto produktai
    10 - 3 balsai (-ų)
Emulsijos maisto produktai. (2014 m. Vasario 22 d.). http://www.mokslobaze.lt/emulsijos-maisto-produktai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 02:36