Energijos poreikis žmogaus organizme, energinis maisto produktų vertinimas


Maisto technologijos skaidrės. Specialiųjų maitinimo technologijų savarankiškas darbas. Įvadas. Pagrindinės maisto medžiagos. Baltymai. Riebalai. Veiksniai, nuo kurių priklauso individualus energijos eikvojimas. Paros energijos poreikis(pep) apskaičiuojamas. Suaugusio žmogaus energijos eikvojimas ir maisto medžiagų poreikis priklauso nuo fizinio aktyvumo. Vaikų mitybos ypatumai. Vyresnio amžiaus ypatumai. Energinis maisto produktų įvertinimas. Grūdų, miltų bei jų gaminių sudėtis ir energetinė vertė. Daržovių, vaisių, uogų sudėtis ir energetinė vertė. Pieno ir jo produktų sudėtis ir energetinė vertė.  . mėsos ir žuvies bei jų produktų sudėtis ir energetinė vertė. Bealkoholiniai ir alkoholiniai gėrimai, jų sudėtis ir energetinė vertė. Išvados. Literatūros šaltiniai.


Specialiųjų maitinimo technologijų savarankiškas darbasEnergijos poreikis žmogaus organizme, energinis maisto produktų vertinimas.

Darbo tikslas: įvertinti energijos poreikį žmogaus organizme ; Darbo uždaviniai: Paaiškinti kam yra reikalinga energija; Nuo ko priklauso energija; Kaip apskaičiuojama energija.

FIZINIS AKTYVUMAS-skiriamos 4 grupės, kiekvienai iš jų yra skirtingas fizinio aktyvumo koeficientas.

AMŽIUS. Skiriamos 3 darbingo amžiaus grupės: Didžiausias žmogaus energijos ir medžiagų poreikis yra I grupės žmonėms. Su amžiumi PEP mažėja. Pvz. Jauniems vyrams PEP svyruoja 1450-2110 kcal/parą, vyresniems negu 60 metų -1180-1720 kcal/parą.

KŪNO MASĖ-skiriamos 2 grupės: Didėjant svoriui, didėja ir poreikis ( 6-8% daugiau).

Energijos poreikis žmogaus organizme, energinis maisto produktų vertinimas. (2014 m. Lapkričio 30 d.). http://www.mokslobaze.lt/energijos-poreikis-zmogaus-organizme-energinis-maisto-produktu-vertinimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 18:47